Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Hur ska Värmland klara det växande elbehovet?

Hur ska Värmland klara det växande elbehovet?

Behovet av el kommer att öka kraftigt i Värmland, i takt med att industri och transportsektor ställer om till fossilfritt. Men varken elnäten eller elproduktionen kan utvecklas lika snabbt. Vad händer med vår konkurrenskraft och våra arbetstillfällen om vi inte kan möta efterfrågan på mer el?

Utmaningarna framåt och arbetet som pågår för att möta framtidens behov skildras i en ny lägesbild från Elkraft Värmland.

Välkommen till en pressträff om slutsatserna i lägesbilden och om Elkraft Värmlands gemensamma arbete för att tackla framtidens utmaningar kring elförsörjningen.

På pressträffen medverkar: Erik Evestam, regionråd, Georg Andrén, landshövding, Sandra Sundbäck, vd Handelskammaren Värmland och Erik Kornfeld, vd Karlstads Energi. På plats för intervjuer finns också representanter för några av Värmlands elintensiva företag.

Om Elkraft Värmland

Elkraft Värmland bildades våren 2023 med syfte att samla värmländska aktörer för att med gemensamma krafter möta utmaningarna kring el­försörjning. I Elkraft Värmland ingår Region Värmland, Länsstyrelsen Värmland, Handelskammaren Värmland, Ellevio, Karlstads Energi och Kristinehamns Energi.

Tid och plats

Tid: Tisdag 30 april, klockan 10.00.

Plats: Karlstads Energi, Hedvägen 20, Karlstad.

Anmäl deltagande till Kajsa Carlsson, kommunikatör.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?