Pär med verktygslådan, Tatiana med konceptbåten och Lars Einar med sexistiska tankar – möt allihop på Karlstad CCC den 8 maj! | Region Värmland

[PRESSMEDDELANDE] Nu har vi fått till en otroligt spännande och matnyttig konferens för att öka takten på arbetet med att göra Värmland mer jämställt – och därmed mer lönsamt och tillväxtvänligt.

Vi vill förstås att så många som möjligt i det värmländska näringslivet får ta del av det förnämliga programmet, så du får gärna hjälpa oss att puffa för evenemanget i förväg.
Självfallet är du också välkommen att bevaka hela eller delar av konferensen, och behöver du hjälp med att boka enskilda samtal med föredragshållarna ska vi nog kunna ordna det också med lite framförhållning.
Alla kunder är inte vita, medelålders män
Besöken vid gästbryggan i Kristinehamn sjönk med 31 procent bara under sommaren 2011 och det är ingen lokal eller tillfällig företeelse.
Båtbranschen i Sverige är i fritt fall och måste hitta nya lösningar.
– I nio fall av tio är det kvinnan i familjer som har drivit fram försäljningen av båten, säger Tatiana Butovitsch Temm, vd i Ampersand AB, som hjälper företag att vända sig till nya kundgrupper som har stark påverkan och köpkraft.
Ampersand låg bakom Volvo PV:s konceptbil YCC, den som brukar kallas tjejbilen. Nu har de tagit fram en konceptbåt baserad på kvinnors önskemål, All Aboard.
Tatiana Butovitsch Temm gör sitt första besök i Värmland tisdagen den 8 maj då hon deltar i konferensen Gen(i)us på Karlstad CCC.
Vill du växla några ord med henne i förväg finns hon på 0735 42 11 51
Så tänker en sexist…
Organisationsutvecklaren Lars Einar Engström fick för tio år sedan uppdraget att utreda ett fall av sexuella trakasserier på en arbetsplats. Under utredningens gång upptäckte han med stigande bestörtning att han kände igen många av de sexistiska mönstren i företaget – hos sig själv!
Det blev upptakten till ett envetet arbete med att sprida samma insikt – och initiera en förändring – till en bredare skara män och kvinnor.
Lars Einar Engström är en humoristisk och medryckande föreläsare som har fått fjällen att falla från mångas ögon. Nu deltar han i konferensen Gen(i)us på Karlstad CCC den 8 maj.
Vill du ha lite förhands av honom nås han på 0708 664 382
Han kommer med verktygslådan
Pär Lärkeryd, vd för Norra Skogsägarna och ordförande i Indexator är mannen som har gjort det som alla andra bara pratar om, nämligen arbetat aktivt med jämställdheten i företaget och därmed uppnått bättre lönsamhet och tillväxt.
– Alla vill nog, men det är svårt när man inte har någon verktygslåda, säger han.
Nu kommer Pär Lärkeryd till Värmland och öppnar den verktygslåda han själv skapade under jämställdhetsarbetet i Indexator. Vi räknar med att varenda värmländsk företagare med uppriktiga jämställdhetsambitioner griper denna gyllene chans att få konkreta tips om hur man gör när det väl kommer till handling.

Pär Lärkeryd är anträffbar på 0702 344 85 65

Manuel Missner