Pressinbjudan: Förhandsvisning av Studio Molkom | Region Värmland

Pressinbjudan: Förhandsvisning av Studio Molkom

[PRESSMEDDELANDE] Inför invigningen av Studio Molkom, det nybyggda film- och teaterhuset, bjuder Molkoms folkhögskola in till förhandsvisning den 2 maj. Välkomna till en toppmodern scen och studio för både filminspelning, repetitioner och föreställningar.

Studio Molkom är den första i sitt slag i Värmland och kommer att betyda mycket för folkhögskolans utbildningar som nu får tillgång till den senaste tekniken. Studion inrymmer en studio för filminspelning, en så kallad black box, och möjlighet till teaterscen. Allt med ideala möjligheter till att styra ljus, ljud och scenografi med hjälp av olika lyftanordningar.
– Vi har redan i dag en utbildningskombination som vi är unika med i Sverige. Med den här multifunktionella lokalen höjer vi utbildningsnivån ännu ett snäpp, säger Gunilla Frykensjö, rektor.
– En vanlig black box har inte de här möjligheterna. Vi har lyftkran, ordentlig takhöjd, redigerigsmöjligheter, väl tilltagna utrymmen och en ordentlig ljusanläggning, säger Mats Dahlman, lärare på filmlinjen och drivande i projektet.

Molkoms folkhögskola hoppas att nybygget ska gynna regionens film- och teaterscener och välkomnar samarbeten med externa aktörer. Resurserna för att spela in film i studio har kommit närmare och de som vill sätta upp föreställningar, konferenser eller filminspelningar ska kunna hyra lokalen.
– Främst är Studio Molkom till för undervisning i drama och film, för att skolans kursdeltagare ska ligga i framkant, men vi hoppas att det här också skapar möjligheter för fler, säger Gunilla Frykensjö.

Välkommen till en förhandsvisning av lokalen och uppvisning av dess möjligheter. Vi samlas vid entrén till Molkoms folkhögskola och går till studion för en förhandsvisning av en scen ur kursdeltagarnas uppsättning av Bettysagorna och uppvisning av effekterna. Gunilla Frykensjö och Mats Dahlman berättar om Studio Molkom och bygget. Efteråt finns möjlighet till rundtur och tid för egna intervjuer och kaffe i skolans matsal.

Förhandsvisning: Onsdag 2 maj, kl. 10-11, Molkoms folkhögskola
Medverkar: Representanter från Molkoms folkhögskola, Landstingsfastigheter och kvalitetsansvarig på WSP

Välkomna!
Gunilla Frykensjö, rektor Molkoms folkhögskola