Folkhögskolans dag i Värmland | Region Värmland

Folkhögskolans dag i Värmland

[PRESSMEDDELANDE] På Folkhögskolans dag, lördag 5 maj, kommer Sveriges folkhögskolor att visa upp sin verksamhet i hela landet. På några av folkhögskolorna inom Region Värmland är det öppet hus med olika aktiviteter.

Det är tredje året i rad som Sveriges folkhögskolor firar dagen. Många av folkhögskolorna genomför olika typer av arrangemang för att visa upp sin skola men även skolformen. Blivande kursdeltagare och personer som kanske inte känner till folkhögskolan sedan tidigare får på så sätt möjlighet att veta mer om folkhögskolans alla möjligheter och skolornas olika profiler.

I Värmland planeras olika inslag och alla som vill är välkomna att delta.

Aktiviteter under Folkhögskolans dag 5 maj

Klarälvdalens folkhögskola
• Stöllet
10.00-12.00 Möjligt att besöka våra klassrum, delta i lektioner med Allmän kurs och Natur- och faunavård, hänga med Turism och uteliv, prova på klättervägg och träffa huskyhundar och deras förare.
13.00-15.00 Annelie Utter, naturfotograf och researrangör, berättar om ekoturism bland vilda djur. Följ med på en spännande resa och se hennes otroliga bilder från hela världen.
www.klaralv.se
• Sunne, kl. 10-14
Tidigare deltagare som nu har arbete och/eller studerar på universitet finns hos oss och berättar om folkhögskolans betydelse för deras personliga resa. Handledare och lärare samt nuvarande deltagare finns också på plats för att berätta om skolan.
www.klaralv.se

Molkoms folkhögskola
• Molkom, kl. 11.00-15.00
Öppet hus med utställningar, barnaktiviteter (ansiktsmålning) och allmän studieinformation med möjlighet att träffa såväl kursdeltagare som personal. Under lunchen bjuds det på underhållning med Molkoms folkhögskolas kör och det arrangeras också en bakluckeloppis mellan kl. 11.00-13.30.
www.molkom.nu

• Molkoms folkhögskola, Lagergrens gata 1, Karlstad, kl. 11.00-14.00
Utställningar, studieinformation och möjlighet att träffa såväl kursdeltagare som personal. För barnen har vi trolleri och måleri och här bjuds det också på kaffe/saft och bullar. Klockan 12.00 underhållning med Emelie Bengtsson.
www.molkom.nu

Ingesunds folkhögskola
• Svea bio, Arvika, kl. 19
Teaterkursen presenterar föreställningen ”En midsommarnattsdröm” av William Shakespeare.
www.ingesund.se

Om dagen: www.folkhogskola.nu/folkhogskolansdag
Om folkhögskolorna inom Region Värmland: www.folkhogskolorivarmland.se