300 ungdomar från hela landet till "Ung kultur möts" riksfestival i Säffle | Region Värmland

300 ungdomar från hela landet till “Ung kultur möts” riksfestival i Säffle

[PRESSMEDDELANDE] Kan kaviar bli konst på Konsum? Kan politiker låna gycklare på biblioteket? Kommer Säffleborna att få tillbaka sina kaniner? Självklart! UKM riksfestival i Säffle bjuder på allt och lite till!

Den 17-19 juni möts omkring 300 ungdomar mellan 13 och 20 år från hela Sverige för att delta på Ung kultur möts riksfestival i värdregionen Värmland. Det är tredje gången UKM riksfestival hålls i Värmland.
Säffles gator och torg kommer att fyllas med intressanta upplevelser, där det oväntade och överraskande står i fokus. UKM ger fyra sprakande föreställningar på Medborgarhuset och en konstinvigning på Trätäljaskolan med tårta från UKM:s eget tårtlabb.
Sedan slutet av maj har Säffleborna kunnat låna UKM:s scen- och konstinslag på biblioteket och på måndag den 18 juni har kommunfullmäktige i Säffle bokat UKM till sitt budgetmöte klockan 15.30.
Med hjälp av Säffle kommuns smartphone-app kan både UKM-deltagare, turister och boende i Säffle gå på gps-skattjakt.
Under ett par timmar under söndagen och måndagen kommer UKM att skapa scener och installationer på Konsum. Och nu är det äntligen dags för Säffleborna att få tillbaka kaninerna som stals tidigare i år, fast i plåt, papp och plast.
UKM riksfestival Säffle 2012 är ett Miljömärkt Event efter Håll Sverige Rents kriterier. Det märks bland annat i vår vegetariska och ekologiska meny. Kom och smaka!
Kontaktperson
Josefin Berger
E-post: josefin.berger@regionvarmland.se
Telefon: 054-701 10 48
Festival- och scenprogram
http://www.ungkultur.nu
Livesändning:
http://bambuser.com/channel/ukmlive
Vad är UKM, Ung kultur möts?
UKM är en nationell förening som heter UKM Sverige. I föreningen är alla regioner och kommuner som arrangerar en UKM-festival medlemmar.
UKM är ett sätt att skapa mötesplatser för unga kulturutövare genom att skapa festivaler. En festival brukar innehålla en utställning, föreställningar på scen och ibland även workshops, pysselhörnor, övernattning och mat.
Bakom UKM Riksfestival 2012 står Region Värmland, Säffle kommun, UKM Sverige och arrangörsföreningen Promotorerna.
Programpunkter
Söndag 17 juni
16.30 Vernissage med tårta, Trätäljaskolan
18.30-20.00 Föreställning 1
20.30-22.00 Föreställning 2
Måndag 18 juni
12-16 Konstvisningar, UKM på biblioteket, Konsum finest
15.30 UKM är utlånade till kommunfullmäktiges budgetmöte
16.30-18.00 Föreställning 3
19.30-21.00 Föreställning 4