Värmländska bristyrken marknadsförs i Trollhättan | Region Värmland

Värmländska bristyrken marknadsförs i Trollhättan

[PRESSMEDDELANDE] Region Värmlands projekt Attraktiva Värmland åker till Trollhättan för att vara med under onsdagen, tillsammans med rekryteringsföretaget Qtym och Karlstads kommun.

I samarbete med Arbetsförmedlingen i Trollhättan ordnas en rekryteringsträff dit Arbetsförmedlingen har bjudit in 700 arbetssökande i fyrstadsregionen (Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Lysekil)
De inbjudna matchar det rekryteringsbehov som finns i Karlstadsregionen, till exempel inom kommunen. Det gäller till exempel lärare, socialsekreterare, räddningstjänstpersonal, omvårdnadspersonal, ingenjörer och inköpare.
– Vårt uppdrag är att marknadsföra Värmland som en attraktiv plats att leva och verka på och att hjälpa länets företag och offentliga organisationer med att attrahera den kompetens som behövs, säger Madeleine Norum, projektledare för Attraktiva Värmland. Det här är ett tydligt och konkret exempel där vi är glada att kunna samverka med övriga medverkande.
– Vi vet att det finns många som är intresserade av att flytta till Värmland, bara jobben finns här. Och ofta är man två personer som behöver jobb om en flytt ska kunna bli av. Därför åker vår mottagarkoordinator Jenny Höög till den här rekryteringsträffen. Hon kan ge information och och förmedla kontakter för jobbmöjligheter, boende, fritidsintressen för den som är intresserad av att flytta till Värmland.
Att Värmland har en minskande befolkning och stor brist på vissa yrkesgrupper är välkända problem som på sikt kan hindra Värmlands utveckling. Region Värmlands projekt Attraktiva Värmland är ett av verktygen för att försöka vända trenden.
Onsdagen 17 oktober
Folkets Hus i Trollhättan, Kungsgatan 25, plan 2. Kl 10.00-14.00