Eva Eastwood till Ingesunds 50-talskväll | Region Värmland

Eva Eastwood till Ingesunds 50-talskväll

[PRESSMEDDELANDE] Torsdag 23 maj kommer grammisnominerade Eva Eastwood med band till Ingesunds folkhögskolas 5-årsjubileum av 50-talskvällen.

För 5:e året i rad arrangeras 50-talskvällen på Ingesunds folkhögskola i samarbete med Arvika Yankee Car Club. Under dagen kommer Eva Eastwood med band prata om musik och entreprenörskap med kursdeltagarna på skolan och på kvällen spelar bandet.
– Evenemanget blir allt mer uppskattat för varje år som går och det är riktigt kul att arrangera något sånt här i Arvika. Dessutom är det en möjlighet för oss att visa skolan och vad våra kursdeltagare arbetar med, säger Lotta Lundgren, Ingesunds folkhögskola.
Från kl.18.00 pågår det aktiviteter för allmänheten på skolan och traditionen trogen kommer Arvika Yankee Car Club att arrangera en cruising från stadsparken upp till Ingesunds folkhögskola. En omröstning om snyggaste bilen genomförs, och resultatet presenteras under kvällen. Kursdeltagare från Ingesundslinjen spelar och skolan bjuder på fika.
18.00 Crusingen startar i Stadsparken
18.00 Ingesundslinjens kursdeltagare spelar på skolan
20.00 Eva Eastwood med band
Hela evenemanget är drogfritt.

Kontaktpersoner
Lotta Lundgren, Ingesunds folkhögskola
Telefon: 072-565 6922
Dan Lööf, Arvika Yankee Car Club
Telefon: 070-568 87 18
Eva Eastwood
Eva Eastwood har skrivit cirka 600 låtar genom åren. Bland annat har artister som Jerry Williams, Larz-Kristerz, The Boppers, Johan Blohm, Linda Gail Lewis, Boppi´n Steve, Lalla Hansson, Berth Idoffs med flera spelat in hennes melodier. 2012 valdes hon in i Rockabilly Hall of fame i Jackson TN.
–––––––––––––––––––
Ingesunds folkhögskola ligger vackert belägen vid Glafsfjordens stränder, cirka fem kilometer från Arvika. Skolans profil är musik och kulturentreprenörskap. Här kan kursdeltagare studera allt från orkesterspel, studioteknik, singer/songwriter-visa och hantverk till att läsa in gymnasiekompetensen.