Kommunikatörspriset för Schyst! | Region Värmland

Kommunikatörspriset för Schyst!

[NYHET] Guiden för jämlik kommunikation – Schyst! – fick under tisdagen Kommunikatörspriset 2015. Motiveringen är att Region Värmland ”inte bara satt jämställdhet på värmlandskartan utan också Värmland på jämställdhetskartan”.

Priset delades ut under Kommunikatörsdagen på Karlstads Universitet på tisdagen, och på plats för att ta emot priset fanns marknadskommunikatör Lars Falkman, som har formgivit handboken Schyst!, och genusutvecklare Marianne Nilsson, båda från Region Värmland. 

– Det känns jättebra! Inte bara över att vi vinner priset för ett bra arbete, utan även för att vi har nått ut både inom Värmland och fått stor nationell uppmärksamhet! säger Marianne Nilsson

Under prisutdelningen betonade hon att det har varit många som bidragit till att Schyst! blev till och fick så stor spridning. 
Inte minst kan man nämna kommunikationschef Hedvig Bergenheim, fotograf Øyvind Lund, kommunikatör Olof Sylvén och frilansskribent Katarina Averås.  

Kommunikationschef Hedvig Bergenheim, som befinner sig på semester, fick det glada beskedet på telefon. 
– Det här är extra roligt eftersom det är första gången som det heter just kommunikatörspriset och Schyst! är ett bra exempel på när kommunikation kan göra skillnad, menar Hedvig Bergenheim. 

Schyst! är också resultatet av en medveten satsning på formgivningen:
– Min tanke var att den skulle vara lätt att ta med sig, lätt och hållbar att ha på skrivbordet och bläddra i, ha stilren form och enkla bildlösningar, berättar Lars Falkman, marknadskommunikatör. 

Hela motiveringen till Kommunikatörspriset 2015 lyder: 

”Vinnaren av Värmlands kommunikatörspris 2015 går till en organisation som arbetar med jämlik kommunikation. Genom att ta fram och utveckla en inspirationshandbok om ordens betydelse har de fått organisationer och företag över hela Sverige att uppmärksamma jämlik kommunikation.

Målet är att alla ska inkluderas genom att lyfta och öka medvetenheten om hur vi kommunicerar Schyst. Organisationen har inte bara satt jämställdhet på värmlandskartan utan också Värmland på jämställdhetskartan”