Sitt och dansa! | Region Värmland

Sitt och dansa!

[PRESSINBJUDAN] Äldre och rörelsehindrade ska också ha möjlighet att dansa och uppleva dans. Det är utgångspunkten för ett nytt koncept som tagits fram av Kulturcentrum på Region Värmland och äldreboendet Sättragården i Hagfors.

Resultatet ska nu visas upp för enhetschefer och personal från Värmlands äldreboenden. Media är också välkomna. Konceptet kallas Visa från Sättragården, och de äldreboenden som vill delta kommer först att få se en dansföreställning, med dans och koreografi av Evelina Boström och sång och musik av Henrik Larsson. Efter det får de äldre själva dansa genom att delta i sittdansworkshop. Boendena kan sedan själva fortsätta med sittdans genom ett filmat handledningsmaterial. Region Värmland arbetar tillsammans med många andra aktörer för att genomföra Värmlandsstrategin, där ett prioriterat område är Livskvalitet för alla. Några av åtgärderna inom området är Trygg och frisk ålderdom samt Ett rikt kulturliv tillgängligt för alla.

TID & PLATS:
Tisdag 14 april, kl. 14:00, Frykensalen, bibliotekshuset, Sunne
Fredag 24 april, kl. 14:00, Bio Hagfors, Hagfors
Tisdag 28 april, kl. 14:00, Tempelriddaren, Karlstad

KONTAKT:
Sofia Wretling, koordinator +46 705-71 68 06, sofia.wretling@regionvarmland.se
Madelene Eklund, undersköterska och sittdansinstruktör +46 738-07 52 70, madde72@hotmail.com