Bättre vård och omsorg för Värmlands äldre | Region Värmland

Bättre vård och omsorg för Värmlands äldre

[PRESSMEDDELANDE] Imorgon torsdag hålls en stor konferens i Sunne om utvecklingen av vård och omsorg för äldre i Värmland.

Seminarierna handlar bland annat om ett arbete som gjorts i Forshaga kommun för att minska medicinerna för de äldre och istället använda andra arbetssätt för att förebygga t.ex. oro. Andra ämnen som tas upp är vilka effekter det fått på Arvika sjukhus när man införde en hemskrivningssjuksköterska, som planerar hemgången från sjukhuset tillsammans med patient och anhöriga.

Konferensen är årligen återkommande och kallas ”Allt det goda”. Den ordnas av Nya perspektiv, som är ett samarbete mellan Region Värmland och kommunerna och Landstinget i Värmland. Samarbetet går ut på att gemensamt driva utvecklingsfrågor inom hälsa, vård och omsorg.
Region Värmland arbetar för att genomföra Värmlandsstrategin där ett av de fyra prioriterade områdena är Livskvalitet för alla. En av åtgärderna är Bättre folkhälsa.

Tid: 16/4 kl 9–16 Seminarietider finns i bifogat program.

Plats: Selma Spa i Sunne

Kontakt:

Övergripande information: Linnea Grankvist, utvecklingsledare Region Värmland, tel 0733-60 77 94, linnea.grankvist@regionvarmland.se (öppnas i nytt fönster)

Forshaga kommun: Fatmire.Katallozi@forshaga.se (öppnas i nytt fönster), enhetschef, 054-17 23 13, eller Annelie.hagstrom@forshaga.se (öppnas i nytt fönster)Anita.Jansson@forshaga.se (öppnas i nytt fönster)Jennie.Pontinder@forshaga.se (öppnas i nytt fönster)

Arvika sjukhus Ann-Kristin.olsson@liv.se (öppnas i nytt fönster), avdelningschef, eller Johanna.arstrom@liv.se (öppnas i nytt fönster).

För information om övriga tider och andra seminarier – se bifogat program: Allt det goda 150416 (öppnas i nytt fönster) (pdf, 884 kB)