Snabbtågen Oslo – Stockholm räddas | Region Värmland

Snabbtågen Oslo – Stockholm räddas

[NYHET] Snabbtågen mellan Oslo och Stockholm kommer att starta som planerat i augusti. Det positiva beskedet kom under fredagseftermiddagen. I och med det kommer restiden mellan de två huvudstäderna att kortas till cirka fyra och en halv timme. 

– Vi er glade for at hurtigtogtilbudet mellom Oslo og Stockholm nå er på plass, säger samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i ett pressmeddelande från den norska regeringen. 

Satsningen var hotad på grund av att Jernbaneverket planerad underhåll dagtid på sträckan Lilleström-Kongsvinger i Norge. Detta väckte starka reaktioner och Region Värmland skrev ett öppet brev tillsammans med Länsstyrelsen Värmland, Karlstads kommun och Handelskammaren Värmland. Efter dialog mellan SJ, Jernbaneverket och svenska näringsdepartementet har underhållsarbetet nu skjutits fram i tiden, och därför kan snabbtågen börja gå som planerat. 

Läs mer i pressmeddelandet från norska Samferdselsdepartementet