Ny HR-chef och biträdande regiondirektör

[PRESSMEDDELANDE] Peter Bäckstrand, 46 år, blir ny HR-chef och biträdande regiondirektör för Region Värmland.

Han kommer närmast från Karlstad kommun där han arbetat som personaldirektör sedan 2008.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Region Värmland. Det känns både roligt och utvecklande att i nära samarbete med medarbetarna få vara med att utveckla en sådan kunskapsorganisation. Inledningsvis kommer jag lägga mycket kraft på att lära känna medarbetarna och organisationen.

Som Region Värmlands första renodlade HR-chef kommer Peter Bäckstrand få huvuduppdraget att utveckla HR-funktionen som fram till nu varit en del av den administrativa funktionen. Hans tjänst innebär också ett femårigt förordnande som biträdande regiondirektör med ett särskilt ansvar för relationen till Region Värmlands medlemmar, Värmlands kommuner och Landsting.

– Det är med stor glädje jag hälsar Peter Bäckstrand välkommen till Region Värmland. Hans gedigna HR-kompetens och långa ledarerfarenhet från Karlstads kommun kommer att bidra till att ytterligare stärka Region Värmlands ledningsfunktion, säger regiondirektör Lars Christensen.

Rekryteringsprocessen har genomförts i nära samverkan med de fackliga organisationerna vid Region Värmland, Vision, DIK, SFHL, LR och Kommunal.

– Vi fackliga vill hälsa Peter Bäckstrand varmt välkommen till Region Värmland. Att få in HR-frågorna in i ledningsgruppen och på så vis lyfta HR-frågornas värde internt i vår organisation är något vi fackliga har jobbat för och som vi tror kommer göra skillnad ute i organisationen och för våra medlemmar, säger Gunilla Evers, företrädare för Vision.

– Vi ser Peter som en mycket kompetent person med stor social kompetens och erfarenhet kring kommunernas verksamhet och känner att han också kommer att kunna axla rollen som biträdande regiondirektör på alldeles utomordentligt sätt, fortsätter hon.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Christensen, regiondirektör, tel 070-550 49 95
Gunilla Evers, företrädare Vision, tel 070-618 77 57