Träffa våra läsambassadörer! | Region Värmland

Träffa våra läsambassadörer!

[PRESSINBJUDAN] I november är det dags för kampanjen Värmland läser och på måndag presenteras fem värmlänningar som läsambassadörer. 

För att öka läsförståelsen och lusten till läsning startar Region Värmland kampanjen Värmland läser, i samverkan med andra engagerade aktörer i länet. Som en del i kampanjen har vi valt ut fem personer som vi tror kan inspirera både unga och äldre inom olika grupper. 

Läsambassadörerna kommer själva att få välja hur de vill utveckla sitt uppdrag och vi hoppas att de kommer att anlitas av skolor, bibliotek etcetera. De kommer även att vara med på Värmländsk bokmässa i november, i en paneldiskussion kring litteratur och läsfrämjande. 

Värmland läser genomförs med stöd av Statens kulturråd.

Här hittar du mer information om kampanjen!

Tid: måndag 24/8 kl 10

Plats: Stadsbiblioteket i Karlstad

Kontakt: Louise Alvarsson, projektledare

louise.alvarsson@regionvarmland.se, 073-05 20 259