Tävla med 24-timmarsfilm

[PRESSMEDDELANDE] Nu är det dags för filmtävlingen Noomaraton igen! Filmen ska göras på 24 timmar efter givna regler, och tävlingen är öppen för alla från amatörer till proffs. Tävlingen är en del i Region Värmlands arbete för att uppmuntra filmskapande i Värmland.

Noomaraton genomförs i flera län samtidigt under den första helgen i september varje år.

Startskottet i år går på lördag, den 5 september, klockan 09.00. Sedan gör alla anmälda lag film under 24 timmar. Filmerna ska inrymma ett tema, tre föremål och tre platser

Filmvisning och prisutdelning sker under Filmörnen den 12 september på biografen Arenan kl. 13.00. Då koras två vinnarfilmer, en av juryn och en av publiken. I juryn sitter Gro Pedersen Westgård, dokumentärfilmare, Marie Persson, kulturstrateg och Petter Sönnfors, producent.

De vinnande bidragen får representera länet vid Noo-maratons riksfinal på Filmhuset i Stockholm den 17 oktober. Förra året vann ett av de värmländska vinnarbidragen.

Läs mer om Noomaraton

Mer information finns också på www.noomaraton.se, där man även kan anmäla sig.

Bild på Robert P. Olsson

Robert P. Olsson

Konsulent

Avdelningen för kulturutveckling