TV-serie hjälp i matteundervisning

[NYHET] Serien Mattemorden är lätt att använda i undervisningen. Det menar lärare på Göteborgs folkhögskola som redan har prövat. Till serien finns en ambitiös webbportal med konkreta tips till vuxenlärare i matematik.

Hela 330 000 tittare såg första avsnittet av Mattemorden på SVT, enligt MMS (öppnas i nytt fönster). Serien har producerats av UR tillsammans med bland andra Region Värmland.

Till serien har UR har skapat en webbportal, där de samlar lektionsförslag för skolor att använda i matematikundervisningen.

– Det är lätt att plocka upp praktiska laborativa idéer från Mattemorden. Eftersom serien ger eleverna en gemensam förförståelse går det att återkomma till serien i mattekursen under en längre tid, menar Christina Degerstedt och Irén Lagberg som undervisar på Göteborgs folkhögskola.

Se en intervju med lärarna på UR:s webbplats (öppnas i nytt fönster)

Om du missat serien finns den att se på URplay, även i syntolkad och teckenspråkstolkad version (öppnas i nytt fönster).

Mattemorden handlar om kriminalare Esther (EvaMaria Oria) och matematikern Ronnie (Jakob Hultcrantz Hansson från Värmland), som tillsammans ska försöka lösa ett mordmysterium genom matematiska koder.

Bild på Nina Höjdefors

Nina Höjdefors