Nyskapande dans i världsklass till Karlstad | Region Värmland

Nyskapande dans i världsklass till Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] En unik hiphop och streetdance-föreställning kommer till Karlstad nästa vecka – en föreställning för alla åldrar. 

Det är dansduon Tentacle Tribe som kommer till Karlstad med sin föreställning ”Nobody likes a pixelated squid”. Dansarna Emmanuelle Le´Phan från Kanada och Elon Höglund från Sverige är banbrytande inom sin genre. De framträdde första gången tillsammans i en specialgjord duett för det världsberömda cirkuskompaniet Cirque de Soleil i Québec och bildade sin duo i samband med det. 

– Det är verkligen stort att de här dansarna kommer till just Karlstad, och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att se föreställningen. De tar hiphop och streetdance till en ny dimension, genom att de gör scenkonst av något som tidigare mer handlat om uppvisning, säger dansutvecklare Håkan Mayer på Region Värmland.

Region Värmland arbetar för att ge kulturen goda förutsättningar att utvecklas i Värmland, bland annat på dansområdet. Vårt Kulturcentrum arbetar även med områdena film, bibliotek, slöjd, Ung kultur möts (UKM) och Kultur i skolan.

Media är varmt välkomna till föreställningen. Kontakta Håkan Mayer för platser och mer information (se kontaktuppgifter nedan). 

Tid: tisdag 13/10 kl: 19:00

Plats: Arenan, Bibliotekshuset Karlstad

Kontakt: Håkan Mayer, dansutvecklare Region Värmland, tel 070-316 40 85, hakan.mayer@regionvarmland.se