Unik dansföreställning till Karlstad | Region Värmland

Unik dansföreställning till Karlstad

[NYHET] En hiphop och streetdance-föreställning i världsklass kommer till Karlstad nästa vecka, och det är en föreställning för alla åldrar. 

Det är dansduon Tentacle Tribe som kommer till Karlstad med sin föreställning ”Nobody likes a pixelated squid”. Dansarna Emmanuelle Le´Phan från Kanada och Elon Höglund från Sverige är banbrytande inom sin genre. De framträdde första gången tillsammans i en specialgjord duett för det världsberömda cirkuskompaniet Cirque de Soleil i Québec och bildade sin duo i samband med det. 

– Det är verkligen stort att de här dansarna kommer till just Karlstad, och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att se föreställningen. De tar hiphop och streetdance till en ny dimension, genom att de gör scenkonst av något som tidigare mer handlat om uppvisning, säger dansutvecklare Håkan Mayer på Region Värmland.

Region Värmland arbetar för att ge kulturen goda förutsättningar att utvecklas i Värmland, bland annat på dansområdet. Vårt Kulturcentrum arbetar även med områdena film, bibliotek, slöjd, Ung kultur möts (UKM) och Kultur i skolan.

Media är varmt välkomna till föreställningen. Kontakta Håkan Mayer för platser och mer information (se kontaktuppgifter nedan). 

Tid: tisdag 13/10 kl: 19:00
Plats: Arenan, Bibliotekshuset Karlstad
Biljetter: Turistbyrån, 054-540 24 70

Bild på Håkan Mayer

Håkan Mayer

Dansutvecklare

Avdelningen för kulturutveckling

054-701 10 75

hakan.mayer@regionvarmland.se