Brysselkontoret söker praktikant för VT-16 | Region Värmland

Brysselkontoret söker praktikant för VT-16

[NYHET] Är Du intresserad av att arbeta med regionala tillväxtfrågor i ett internationellt sammanhang? Ta då chansen att praktisera på Region Värmlands kontor i Bryssel.Praktiken ger Dig en unik möjlighet att få insyn i, och förståelse om, hur regionala frågor drivs i Bryssel, samt hur EU-institutionerna är uppbyggda och fungerar. 

Region Värmland European Office söker en praktikant som kan praktisera under en hel termin om 20 veckor. Vi ser gärna att du som söker studerar på Politices Kandidatprogrammet, eller annan relevant samhällsvetenskaplig utbildning, vid Karlstads Universitet, eller studerar på annan ort men har kopplingar till Värmland eller Karlstads Universitet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: nyhetsgranskning och rapportering, deltagande på, och dokumentation från, seminarier och konferenser, upprätthållande av kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer såväl i Bryssel som i Värmland samt stöd vid arrangemang och planering av gruppbesök. Därtill kommer du som praktikant att delta i det övriga dagliga rutinarbetet på kontoret. 

Praktiken kommer att följa terminen och därmed starta i januari och pågå till juni. Exakta datum fastställs efter det att praktikplatsen är tillsatt. Praktiken är oavlönad, men det finns möjlighet att söka Erasmusstipendiet för praktik utomlands. Mer information om stipendiet finner du här. 

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till kansliet@regionvarmland.se senast den 23 oktober 2015.

Vid frågor angående praktiken, vänligen kontakta: Tim Pohl, tel. +32 483 58 91 36 eller europeanoffice@regionvarmland.se 

Nedan följer bifogad praktikannons: 

Praktikannons, Bryssel (pdf)

(Bild Från Europaparlamentets hemsida)