Schysta moves!

[NYHET] Jämställdhet, inkludering, tillgänglighet, rättvisa, demokrati, jämlikhet, mångfald, värdegrund är ord som ständigt figurerar runt oss. Vad betyder de och varför är de så viktiga? Region Värmland har tagit fram handboken Schyst! för att inspirera till jämlik kommunikation.

Nu erbjuder Region Värmland ett aktuellt Skapande skola-koncept för årskurs 9, med handboken Schyst! som utgångspunkt. Måndag 7 dec till fredag 29 januari flyttar Schyst!-projektet in på Mariebergsskolan och gör det till sin arbetsplats för repetitioner, samtal, film och konstnärlig process.

Schysta moves med Sofia och Carl Olof kommer att utformas av koreograf/performer Carl Olof Berg och dramaturg/skådespelare Sofia Wretling. I nära samarbete med Marianne Nilsson, genusutvecklare på Region Värmland.

En filmkonstnär, Gro Westgård, kommer även kopplas till projektet för att dokumentera processen samt för att ta fram en videoprojicering av samtal som förväntas bli en del av föreställningen.

Bild på Sofia Wretling

Sofia Wretling