Region Värmland European Office söker praktikant till ht-16 | Region Värmland

Region Värmland European Office söker praktikant till ht-16

[NYHET] Är du intresserad av att arbeta med regionala tillväxtfrågor i ett internationellt sammanhang? Ta då chansen att praktisera på Region Värmlands kontor i Bryssel. Praktiken ger Dig möjlighet att få god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel.

Region Värmland European Office söker nu en praktikant som kan praktisera under en hel termin om 20 veckor. Vi ser gärna att du som söker studerar på Politices Kandidatprogrammet, eller annan relevant samhällsvetenskaplig utbildning vid Karlstads Universitet, eller studerar på annan ort men med kopplingar till Värmland eller Karlstads Universitet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: nyhetsgranskning och rapportering, deltagande och dokumentation från seminarier och konferenser, upprätthållande av kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer såväl i Bryssel som i Värmland, samt agera som stöd vid arrangemang och planering av gruppbesök. Därtill kommer du som praktikant att delta i det övriga dagliga rutinarbetet på kontoret. 

Praktiken kommer att följa terminen och därmed starta i september och pågå fram till december. Exakta datum fastställs efter att praktikplatsen är tillsatt. Praktiken är oavlönad, men det finns möjlighet att söka Erasmusstipendiet för praktik utomlands.

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till kansliet@regionvarmland.se senast den 5 april 2016.

Nedan följer bifogad praktikannons: 

Praktikant Bryssel ht2016