Arbeta med din myndighets frågor på EU-kommissionen | Region Värmland

Arbeta med din myndighets frågor på EU-kommissionen

[NYHET] Nu har du möjlighet att ansöka till en utbytesperiod på EU-kommissionen för att jobba med din myndighets frågor ur ett EU-perspektiv. Sista ansökningsdatum är den 14 mars.

National expert in Professional Training (NEPT) ger dig som tjänsteman möjlighet till en utbildningspraktik i EU-kommissionen som pågår under tre till fem månader. Under denna praktikperiod har du möjlighet att arbeta med din myndighets frågor i ett EU-perspektiv, samt få insyn och en viss mån till att påverka det arbetet som senare kommer att bli svensk lag.

Sista ansökningsdatum är den 14 mars för utbyten som startar i oktober 2016.  Du som söker ska ha en akademisk examen eller kvalificerade handläggande arbetsuppgifter samt goda kunskaper i engelska. Ansökan ställs till Universitets- och högskolerådet (UHR) som också svarar på frågor.

Sverige har möjlighet att skicka 10 personer per år till programmet.

 

Mer information om hittar du här.