Stor dansfestival i Karlstad | Region Värmland

Stor dansfestival i Karlstad

[PRESSINBJUDAN] Nu är det dags igen för publiksuccén Abundance – en gratis dansfestival där Karlstad fylls av internationell dans under tre dagar, 8-10 september. Nytt för i år är bland annat en särskild festivalsatsning för barn.  

Abundance arrangeras vart tredje år i Karlstad och trycket på att få uppträda har varit hårt från dansare och dansgrupper runt om i världen. Ett 70-tal dansare från 14 länder har valts ut i hård konkurrens. Arrangör är Region Värmland med stöd av Kulturrådet och Karlstads kommun.  

Några av de spännande namnen i festivalen är Rafael Smadja (Frankrike), Brotha from Another Motha (Tunisien), DancOmatic (Tyskland), med en föreställning inspirerad av arkadspel, och danstekniskt skickliga Krama Dance Company (Grekland). 
Det blir också en exklusiv förhandsvisning av filmen Mr Gaga, en dokumentär av den israeliske koreografen Ohad Naharin.  

Under lördagen blir det Lilla Abundance för barn i åldern 3-12 år. Höjdpunkten där är den härliga, humoristiska föreställning Les Moutons – Fåren, som också kommer röra sig runt på olika platser i staden. För barnen blir det också workshops, pyssel och hantverk.  

Den första föreställningen på årets Abundance är Aquarium, på torsdag kl 12.15 på Stora torget. Efter den – kl 13 – har vi en pressträff där det finns möjlighet att prata med arrangörer och artister.

Hör gärna av dig om du har något särskilt önskemål när det gäller intervjuer eller inspelning så försöker vi hjälpa till.  
 
Tid: Pressträff torsdag 8 september kl 13.
Festivalen pågår torsdag 8/9 till och med lördag 10/9. 
Plats: Danstältet på Stora torget, Karlstad 
Kontakt: Ulrika Lassing, projektledare, tel 054-701 10 70, 0706-18 77 71, e-post: ulrika.lassing@regionvarmland.se 
Mer information och program: www.abundance2016.se