Festivalprogram för skolorna | Region Värmland

Festivalprogram för skolorna

[NYHET] Nu är programmet för skolungdomar och skolbarn klart inför Värmlands bokfestival den 17-18 november. Lärare med elever i alla åldrar erbjuds författar- och konstnärsmöten, workshops och föreläsningar. Vuxenprogrammet släpps i september.   

Bland fredagens programpunkter för skolbarn finns bland andra författaren och drama-/filmpedagogen Anette Skåhlberg som har högläsning och skapar historier tillsammans med barnen. Det finns också möjlighet att berätta och rita tillsammans med den prisbelönta författaren och illustratören Per Gustavsson, eller delta i Historieberättarnas workshop med bland annat animation, foto, film och musik.  

Bland de medverkande i programmet för skolungdomar på fredagen finns bloggaren och författaren Flora Wiström, som pratar om skrivprocessen, och graffitikonstnären Hampus Karlsson. Andra som deltar är kreatören och gatukonstnären Julia Rio, som arbetar med textil, mönster och måleri, samt Jonathan Fryxelius som bland annat leder en workshop i att skapa spel.  

Under lördagen är barn- och ungdomsprogrammet fokuserat på allmänheten och då deltar även författarna Viveca och Camilla Sten, Ismael Ataria och många andra. Det finns också möjlighet att se teatern God natt Alfons Åberg och vara med på sagostunder och workshops, till exempel i bokbindning och skrivande.   

Skolprogrammet finns nu på varmlandsbokfestival.se, där informationen uppdateras fortlöpande. 

Det går också att följa Värmlands bokfestival på Facebook.  

Fakta Värmlands bokfestival 

Arrangör: Region Värmland 

Syfte: Att uppmuntra utvecklingen av berättartraditionen i Värmland. Fokus ligger på skriven litteratur men vi välkomnar även berättande i vid bemärkelse, till exempel teater, konst, film och spelkultur.  

Öppettider:  

Fredag 17/1 kl 10-18, lördag 18/11 kl 10-17.  

Inträde:  

Barn och unga till och med 19 år: ingen kostnad. För skolklasser får även två pedagoger per klass gå in utan kostnad.  

Vuxna:  70 kr    

Pensionärer och studerande: 35 kr 

Barn- och ungdomar t o m 19 år: Fri entré  

Bild på Ricky Andreis

Ricky Andreis

Projektledare/Event

Avdelningen för kulturutveckling

Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg och Värmlands Bokfestival

054-701 10 52

072-701 05 13

ricky.andreis@regionvarmland.se