Sommarkultur i Värmland | Region Värmland

Sommarkultur i Värmland

[NYHET] Sommaren har mycket att erbjuda, inte minst när det gäller kultur. Många av de arrangemang som kan upplevas i Värmland i sommar har fått stöd av Region Värmland.

Totalt ger Region Värmland stöd till ett 40-tal kulturarrangemang och mindre kulturprojekt varje år. I år fördelas totalt två miljoner kronor. Syftet är bland annat att stärka tillgången till kultur i hela länet, särskilt för barn och unga.

Den här sommaren har vi bland annat gett stöd till Laxholmen i Munkfors, Alma Löv i Östra Ämtervik och Gamla Kraftstationen i Deje. Den konstintresserade kan även gå på Lustenrundan den 26-28 augusti i Forshaga kommun, och på Erlandergården i Ransäter ställer bland andra Karin Broos ut.

Musikvännerna kan se fram emot Saxå kammarmusikfestival i Filipstads kommun den 25 juni – 1 juli och Smöga kammarmusikfestival utanför Årjäng 3-9 juli. På Putte i Parken i Karlstad finns Studiefrämjandet Örebro/Värmlands satsning Nemis på plats, med en scen för unga band och artister.

Revyälskare kan glädja sig åt att Cabary arrangerar Revy-SM i Karlstad den 2-5 augusti. Veckan därpå är det dags för Kulturveckan i Sunne, med utdelning av Selma Lagerlöfs litteraturpris till dramatikern Lars Norén.

Frödingdagarna i Karlstad arrangeras 19-20 augusti och helgen efter, den 27 augusti, arrangeras en familjedag i Mariebergsskogen med anledning av att Finland firar 100 år som självständig nation.

För unga arrangeras danslägret Tillsammans i Grums och Lynx filmläger i Ransbergs herrgård, samt spelkonventet Ulvcon:04 i Kil den 6-9 juli.