Drömsommarjobb med sikte på framtiden | Region Värmland

Drömsommarjobb med sikte på framtiden

[PRESSMEDDELANDE] Region Värmlands Drömsommarjobbet 2017 är inne på andra veckan och deltagarna jobbar hårt för att kunna presentera sina slutproduktioner 19-22 juli. I år drömsommarjobbas det i både Arvika och Karlstad och resultaten kommer att visas upp på båda orterna.

Nytt för i år är att slöjdinriktningen av Drömsommarjobbet hålls i Arvika, där traditionen inom slöjd är extra stark. Dansinriktningen är förlagd till Wermland Operas lokaler i Karlstad och även filminriktningen håller till i Karlstad.

Dansarna leds av Anton Wretling och kommer att visa upp en fysisk reflektion över ungdomars förväntningar utifrån redan förutbestämda roller. Föreställningen kommer att visas i Museiparken i Karlstad onsdag 19 juli, fredag 21 juli och lördag 22 juli. Alla tre dagarna ges föreställningen klockan 12.00 och klockan 14.00. Den kommer även att visas i Arvika torsdag 20 juli.
– Vi jobbar utifrån en tanke om hur ungdomar är vår framtid, om dagens ideal och vad man idag måste leva upp till för att nå status i samhället, förklarar Anton Wretling.

Slöjdarna arbetar med temat retrofuturism under ledning av Victoria Pamlenyi. De kommer att visa upp sina produktioner tillsammans med dansarna i Karlstad onsdag 19 juli och i Arvika torsdag 20 juli. De kommer även att visa street art i Arvika från och med måndag 17 juli och veckan ut.
– Hur skulle historien sett ut om framtiden kommit tidigare, det är frågan vi försöker hitta svaret på säger Victoria Pamlenyi.

Filmarna som leds av Wilhelm Forsnäsgård är på god väg att skapa sina egna drömfilmer. De färdiga filmerna kommer att visas i Arvika onsdag 19 juli och i Karlstad fredag 21 juli.
– Jag är redan efter en vecka enormt stolt över deltagarnas framsteg och längtar verkligen efter att få ta del av deras slutproduktioner, berättar Wilhelm Forsnäsgård.

För mer information ring Drömsommarjobbets assistenter.

Dans: Alma Edbom 0761403590
Film: Marcus Sjögren 0725532636