Mer slöjd på Gamla Kraftstationen | Region Värmland

Mer slöjd på Gamla Kraftstationen

[NYHET] Nu kan barn och unga låna ett slöjdkit på Gamla Kraftstationen i Deje. Det här är nytt för i sommar och målet är att öka möjligheten att pröva slöjd på fritiden.

På Gamla Kraftstationen finns en slöjdverkstad, men den är inte alltid öppen och bemannad. Därför togs lösningen med slöjdkit fram av Region Värmland, Forshaga kommun och Gamla Kraftstationen. Det är en vidareutveckling av stationens arbete med makerspace. Tanken är att man under besöket på Kraftstationen ska kunna låna en liten väska där det finns material, verktyg och beskrivning till en slöjdteknik. När man är färdig så lämnar man tillbaka väskan.

De är framtagna med inriktning mot barn och unga och därför är svårighetsgraden olika på kiten. Kit som har tagits fram just nu är ”Påta ett armband!” och ”Gör en halmkrona!” Eventuellt kommer fler kit under sommaren.

Satsningen på slöjdkit kommer att utvärderas efter den här säsongen, och förhoppningen är att konceptet ska kunna utvecklas och användas i fler sammanhang där en arrangör vill erbjuda möjlighet att slöjda men inte kan handleda själv, och inte heller har möjlighet att anställa någon för det.

Kiten kommer att finnas för utlån under resten av sommaren under Gamla Kraftstationens öppettider

Bild på Kajsa Stinnerbom

Kajsa Stinnerbom