Invigning av Kyrkeruds folkhögskola i Säffle | Region Värmland

Invigning av Kyrkeruds folkhögskola i Säffle

[NYHET] Idag är det officiell invigning av Kyrkeruds folkhögskola i Säffle för att uppmärksamma samarbetet mellan Säffle kommun och Region Värmland.

Skolan i Säffle startade i augusti 2017 och bedriver kurserna Allmän kurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), Etableringskurs och Svenska från dag 1. Skolan ligger i samma lokaler som Ungdomens hus, centralt mitt i Säffle.

Syftet med skolan är att tillsammans med övriga utbildningsaktörer i Säffle kommun höja bildningsnivån i kommunen samt ge möjligheter för fler att påverka sin livssituation genom bildning.

Stina Höök, regionråd på Region Värmland och Dag Rogne, kommunalråd i Säffle kommun kommer att hålla ett gemensamt invigningstal och klippa bandet tillsammans med en av skolans deltagare.

Kyrkeruds folkhögskola bedriver sin övriga verksamhet på huvudskolan utanför Årjäng. Huvudskolan har en konstnärlig profil som genomsyrar alla skolans utbildningar.

Läs mer om Kyrkeruds folkhögskola