Prisbelönta Asad Nazari hyllad för sin film "Where is home?" | Region Värmland

Prisbelönta Asad Nazari hyllad för sin film ”Where is home?”

[NYHET] Asad Nazari hyllades med priser och diplom från UNICA Film Festival och Tiblisi Sunrise Film Festival igår eftermiddag vid Grums bibliotek.

Den mångfaldigt prisbelönta kortfilmen “Where is home?” illustrerar fjortonåriga Asads resa genom europa i jakten efter det nya hemmet och den har blivit mycket uppmärksammad.

– Alla är imponerade av hur mycket en minut kan säga. Det är mycket roligt att få träffa Asad och personligen få lämna över diplom och prispokal, säger Aase Högfeldt från Sveriges Film- och Videoförbund (SFV). ”Where is home” fick stor applåd vid visningen i Tbilisi och i samtal efter filmpasset nämndes filmen som både fin och viktig.

Filmen skapades hösten 2015 då Region Värmland genomförde ett pilotprojekt i Grums kommun med syfte att lära nyanlända ungdomar att uttrycka sig och förmedla sina historier genom film. Efter det så har listan på nomineringar och priser blivit imponerande lång.

Här kan du se filmen samt läsa mer om Region Värmlands filmprojekt >>

Festivaler och priser

Stockholm filmfestival Junior 11-14 years – vinnare
Ransäter filmfestival – official selection
Filmörnen – publikens pris

Sverges korfilmfestival – vinnare
UNICA Film festival – tredje plats
Tiblisi Sunrise – special mention
Interfilm Berlin – official selection
Pequeno Cineasta – official selection
Reel2Reel International filmfestival – official selection
Small Axe Tolpudle Radical Film Festival – official selection
Mister Vorky – official selection
Ladybug Festival – official selection

Bildtext: Aase Högfeldt från Sveriges Film- och videoförbund tillsammans med filmskaparen Asad Nazari. Pris och diplom från UNICA Film Festival och Tiblisi Sunrise Film Festival.