Socialt och digitalt mediafokus när gen(i)us 7 slog rekord | Region Värmland

Socialt och digitalt mediafokus när gen(i)us 7 slog rekord

[NYHET] Det blev nytt besöksrekord igen för Värmlands egen jämställdhetsdag gen(i)us. Närmare 650 deltagare samlades under tisdagen på Karlstad CCC för att lyssna till bland andra Nina Rung, Hugo Ewald och Frida Boisen.

Intresset för gen(i)us fortsätter att öka. När Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland arrangerade evenemanget för sjunde gången kom 650 besökare, vilket är nytt rekord. Det var även första gången som samtliga 16 värmländska kommuner fanns representerade och antalet män var högre än någonsin tidigare.

Först ut var kriminologen och statsvetaren Nina Rung, som bland annat utrett grovt våld i nära relation och våld och sexualiserat våld mot barn tillsammans med Stockholmspolisen. Hon talade bland annat om hur jämställdhet kan vara en motvikt till våld och om stereotypa könsroller. Hon passade även på att hylla Region Värmlands jämställdhetssatsning En riktig man.

– Det här är en av de bästa kampanjerna jag har sett. Heja Värmland, sa hon och applåderade.

Dagens Nyheters faktakollsredaktör Hugo Ewald, Jonna Ekman från den digitala publikationen KIT och SVT Sports digitala nyhetschef Patric Hamsch talade om jämställdhet i medier och på nätet – framförallt ur ett digitalt perspektiv.

Sist ut var författaren, krönikören och sociala medier-experten Frida Boisen. Hon delade med sig av sin kunskap om hur du gör digital succé och hur vi kan förändra världen med hjälp av sociala medier.

Moderator var programledaren och journalisten Jenny Strömstedt.

Vi vill tacka alla som kom och ägnade en hel dag åt jämställdhet tillsammans med oss!

Här kan du läsa en längre sammanfattning av dagen och föredragen.