Miljonstöd till kulturutveckling | Region Värmland

Miljonstöd till kulturutveckling

[NYHET] Region Värmlands avdelning för kulturutveckling har fått närmare 1,5 miljoner kronor i bidrag från Kulturrådet.

– Det är fantastiskt roligt, säger Nina Höjdefors, chef för avdelningen för kulturutveckling.

Region Värmlands avdelning för kulturutveckling har sökt utvecklingsbidrag till region tillväxt. Under torsdagskvällen kom beskedet att man beviljas sex av sju bidrag som man sökt.

Dessa sex projekt har fått medel:

• Plattform för samtida konstuttryck får 300 000 kronor.
  • Var är hem?, som är ett filmprojekt för ungdomar, beviljas ett bidrag på 300 000.
  • Doc out west, som är ett samprojekt med Västra Götaland och Halland, får 100 000 kronor.
  • Värmlands bokfestival får ett bidrag på 100 000 kronor.
  • Läsfrämjande insatser under skollov får 200 000 kronor.
  • Värmland läser 2.0 får 450 000 kronor.

Det blir sammanlagt 1,45 miljoner kronor i bidragspengar från Kulturrådet.

Nina Höjdefors, chef för avdelningen för kulturutveckling, är väldigt glad för beskedet.

– Det är fantastiskt roligt. Vi har aldrig sökt bidrag för så många projekt och samtidigt fått dem beviljade tidigare, säger hon.

Hon tillägger;

– Vi bedriver redan utvecklingsverksamhet, men med de här bidragen så kan vi göra än mer, och förhoppningsvis gå fortare fram.