Mannerström och Boisen klara för Värmlands bokfestival | Region Värmland

Mannerström och Boisen klara för Värmlands bokfestival

[PRESSMEDDELANDE] Krögaren Leif Mannerström kommer till Värmlands bokfestival i november. Det gör även journalisten, föreläsaren och författaren Frida Boisen. Årets barn- och ungdomsprogram utökas med ett besök av Youtubern Thomas Sekelius.

Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Han har tidigare drivit restaurangen Sjömagasinet i Göteborg och har även synts som en av domarna i TV4:s Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Han har gett ut en mängd kokböcker, den första, Johannas hemligheter, kom ut år 1981. Han är nu aktuell med Mannerströms helg (Norstedts 2018).

Frida Boisen är journalist, föreläsare och författare och kan även ses som programledare i TV3:s Lyxfällan. Nu föreläser hon världen över om hur man lyckas nå genom bruset i sociala medier. Hon är aktuell med boken Digital passion: Så blir du en vinnare med sociala medier (HarperCollins Nordic 2018).

Även Youtubern Thomas Sekelius gästar årets bokfestival. Han slog igenom med sina personlig och inspirerande sminkvideor och har nu över 300 000 följare på Youtube. Under bokfestivalen berättar Thomas Sekelius om sin nya bok Two faced (Bonnier Fakta 2018) och om sin resa på Youtube. Förutom författare är han även verksam som musikartist, modell och föreläsare.

– Det är väldigt roligt och spännande! Tillsammans med våra tidigare bokade gäster känns det som att vi har ett väldigt brett och mångsidigt program. Naturligtvis har vi en mängd starka namn från Värmland också som vi lanserar successivt på vår hemsida, säger Ricky Andreis, projektledare för Värmlands bokfestival.

Värmlands bokfestival 2018 arrangeras 16-17 november på Nöjesfabriken i Karlstad. För fler programpunkter och löpande uppdateringar, besök www.varmlandsbokfestival.se (öppnas i nytt fönster).

Bild på Ricky Andreis

Ricky Andreis

Projektledare/Event

Avdelningen för kulturutveckling