Sunne finalist i European Broadband Awards 2018 | Region Värmland

Sunne finalist i European Broadband Awards 2018

[NYHET] Sunne kommun är en av 15 finalister i European Broadband Awards 2018. Vinnaren presenteras den 19 november vid en ceremoni i Bryssel.

The European Broadband Awards är en årlig ceremoni där EU-kommissionen hyllar enastående projekt för spridningen av bredband i Europa. Priser delas ut inom fem olika kategorier som alla knyter an till någon form av utveckling av digital infrastruktur.

Sunne kommun, med projektet ”Welcoming Sunne to the Network Of the Future” är en av tre nominerade inom den andra kategorin ”Cost reduction and co-investment in a future proof infrastructure”.

Projektet beskrivs som ett unikt samarbete mellan en kommun och Telia. År 2011 inleddes ett samarbete mellan partnerna som syftade till att säkerställa digital infrastruktur genom att ta fibernätverk till Sunne. 2017 togs samarbetet till en ny nivå och innan den 31 januari 2019 kommer alla kopparledningar i Sunne kommun vara utbyta mot fiberoptik.

Tack vare projektet kommer Sunne kommun ha en digital infrastruktur som är både snabb och har en hög kapacitet, vilket gör det möjligt för personer och företag att växa i en högteknologisk värld.

Utmaningen ligger i att få personer och företag att också utnyttja den nya tekniken maximalt, vilket inte bara är en lokal utmaning, utan i hela Sverige. Med hjälp av forskning från högskolan i Skövde, som bedrivs på plats i Sunne och genom att 12-åringar hjälper äldre att hänga med i den snabbt växande tekniska utvecklingen via Telias utbildningsverktyg ”More Digital” strävar Sunne efter att bli den första kommunen som är digitalt framtidssäkrad.

Region Värmland vill passa på att önska Sunne Kommun lycka till på ceremonin i Bryssel!

Läs mer om projektet och utmärkelsen här