Digital kompetens i undervisningen! – Region Värmland

Digital kompetens i undervisningen!

Välkommen till en kväll där vi tillsammans tittar närmare på vad uttrycket ”digital kompetens” innebär i skolans värld.

Med de nya skrivelserna i läroplanen som utgångspunkt tittar vi på övningar och lektionsupplägg som direkt kan plockas rakt in i klassrummet. Från pappmuggar till legorobotar, från BlueBots till pappersdatorer. Vad är egentligen en algoritm, en loop eller ett villkor? Och hur kan jag jobba med begreppen i min undervisning? Vi börjar från början!

Föreläsningen riktar sig till lärare från förskoleklass till årskurs 6.

Föreläsare

Föreläsare för kvällen är Lisa Thörne. Hon är uppväxt i värmländska Hagfors och utbildad pedagog F-6. En period jobbade hon som IKT-pedagog i Norrköping och var engagerad i frågor kring bl.a. MIK (Medie- och Informationskunnighet) och programmering.

Nu är hon tillbaka i Värmland och jobbar som lärare på en skola i Karlstads kommun där hon är en drivande kraft när det gäller programmering och robotar i undervisningen.

Program och innehåll

Del 1 kl. 17.00-18.00
Varför programmering i skolan?
Vad står det i läroplanen?
Vad förväntas jag som lärare göra/kunna?
Hur kommer jag igång?
Konkreta övningar och tips.
Vi tittar på ett par robotar och hur de kan användas i undervisningen.

Fika kl. 18.00-18.30
Tid för fika samt att samtala med kollegor kring programmering. Det finns även möjlighet att ”klämma och känna” på de robotar som finns på plats.

Del 2 kl. 18.30-19.30
Vi tittar på fler konkreta övningar, både unplugged (utan teknik) och med hjälp av tekniska verktyg.

Diskussion och frågor kl. 19.30-20.00
En stund med möjlighet att ställa frågor.

Ta chansen till en rolig helkväll i digitaliseringen värld! Kom och låt dig inspireras tillsammans med dina kollegor!

Vid frågor om programmet:

Bild på Birgitta Larsson

Birgitta Larsson

Medieassistent

Mediecenter

birgitta.larsson2@regionvarmland.se

Vid frågor om din anmälan:

Bild på Juliane Radke

Juliane Radke