Ingesunds folkhögskola

Ingesunds folkhögskola ligger i en vacker miljö vid Glafsfjordens stränder, cirka fem kilometer från Arvika centrum. Skolans huvudinriktning är musik, du kan också studera hantverk, läsa in din gymnasiebehörighet på Allmän kurs eller studera svenska som andra språk.

Hos oss kan du utbilda dig och utvecklas som musiker på någon av våra musikutbildningar. Du kan också studera hantverk där du får lära dig arbeta med många olika material. Vi har också en kurs för dig som är intresserad av hantverk och musik och har en intellektuell funktionsnedsättning.

1 januari 2019

Region Värmland är huvudman och ansvarig för fem av Värmlands folkhögskolor:
Ingesunds folkhögskola, Klarälvdalens folkhögskola, Kyrkeruds folkhögskola, Kristinehamns folkhögskola och Molkoms folkhögskola.

Från och med den 1 januari 2019 går nuvarande Region Värmland samman med Landstinget i Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och bildar en ny organisation. För dig som kursdeltagare på någon av skolorna innebär inte den nya organisationen någon skillnad. Verksamheten på folkhögskolorna kommer att bedrivas som vanligt. Den nya organisationen kommer att heta Region Värmland men kommer att få en ny symbol och en ny webbplats.

Sidan uppdaterades den 6 december, 2018