Singer-Songwriter/Visa

Singer-Songwriter/Visa vänder sig till dig som sjunger och spelar och vill utveckla ditt musikaliska och sceniska uttryck för att bli singer-songwriter, med inriktning mot genren visa.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Längd: 1 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april
Sena ansökningar behandlas, antagning sker i mån av plats.
Informations- och intervjudag: 

Utbildningen ger dig verktyg och kunskap för att producera och genomföra ett akustiskt musikprogram inför publik samt grundkunskap i att skriva din egen musik med fokus på genren visa. Du får musikteoretiska kunskaper, praktisk instrumentkunskap och färdigheter i sång. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt. Alla kursdeltagare når olika långt. Utbildningen ger dig även redskap för fortsatta musikstudier på egen hand och/eller möjlighet att söka andra musikutbildningar.

Du har även ämnen tillsammans med de andra utbildningarna inom musik som till exempel kör, musikteori, bruksgitarr eller brukspiano. Utbildningen ger dig också erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid.

Kontakt

Bild på Marie Johansson

Marie Johansson

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Sång, piano
Kursansvarig Musiklinjen Singer-Songwriter/Visa

0570-385 59

marie.johansson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 25 september, 2018