Studioteknik fördjupning

Studioteknik fördjupning riktar sig till dig som vill arbeta eller studera vidare inom ljudteknik och musikproduktion. Praktik och teori ligger parallellt under året varvat med grupparbeten. Det finns vissa krav på tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning. Det är även önskvärt att du spelar något instrument eller sjunger.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Längd: 1 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april 
Ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag mottages, antagning sker i mån av plats.
Intervju-/informationsdag: 2 maj 2018

Utbildningens innehåll

Utbildningen fokuserar på att utveckla goda färdigheter inom mer avancerad inspelningsteknik och mixning. Utöver ljudtekniska ämnen kommer du även att få lektioner tillsammans med övriga deltagare inom musik, som t ex musikteori, körsång samt bruksspel i gitarr eller piano. Du får också praktisk erfarenhet av entreprenörskap genom att delta och arrangera musikcaféer, konserter och sceniska projekt.
Alla kurser har linjeöverskridande verksamhet som t ex temadagar, tillvalsämnen eller schemalagda ämnen från de övriga kursernas ämnesutbud. Självstudier, friluftsdagar och studiebesök ingår också i ditt ordinarie schema. 
Du har tillgång till skolans lokaler inkl studion även utanför ordinarie skoltid.

Följande ämnen ingår i utbildningen:

– Inspelningsteknik
– Mixteknik och Mastering
– Ljudlaborationer i grupp
– Musiklyssning
– Musikteori
– Körsång
– Musikorienterade tillvalskurser
– Bruksspel gitarr/piano

Antagning

Totalt antas 20 personer till kurserna Studioteknik grund och Studioteknik fördjupning.

För att få börja studera direkt på Studioteknik fördjupning krävs ett arbetsprov.
Arbetsprovet ska innehålla två låtar där du är inspelningstekniker och mixare. Gärna med eget arrangemang och komposition, men egenskrivet är inget krav.
Formatet som gäller är .wav 44,1 khz 16/24bit bit stereo. Två låtar skickas via e-post till den som är kursansvarig (se adress nedan), via länk till uppladdningstjänst.

Det är önskvärt att du spelar ett kompinstrument och har viljan att utveckla din röst. Vi prioriterar utvecklingspotential och din ambition till ett kunskapsutbyte i grupp. Vår ambition är att skapen en dynamisk grupp utifrån olika personligheter med en jämn fördelning av män och kvinnor, etnisk bakgrund och åldersspridning.

Ansökningsförfarande

Alla sökande blir kallade till en intervju-/informationsdag. Under dagen genomförs en gruppövning i sång och rörelse samt ett samtal med lärare på skolan. Du som deltar vid intervju-/informationsdagen prioriteras vid antagningen. 

Baserat på din ansökan och ditt deltagande på intervju-/informationsdagen bedömer vi:

  • Ambitions- och motivationsnivå
  • Utvecklingspotential
  • Vilja till social interaktion

Region värmland

Efter utbildningen

Ett år på Studioteknik fördjupning ger dig:
Kunskap att göra en musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering. Målet med kursen är att du efter avslutade studier ska ha kunskap att arbeta i en professionell musikstudio. Det möjliggör för fortsatta studier inom ljudteknik och/eller musikproduktion. Även ökade chanser att lyckas med eget företagande. Vi värdesätter egen drivkraft för fortsatt livslångt lärande.

Kontakt

Bild på Tobias Carlsson

Tobias Carlsson

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Lärare/kursansvarig Studioteknik

0570-385 59

tobias.carlsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 21 november, 2017