Studioteknik grund

Studioteknik grund riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikinspelning och mixning. Det är en fördel, men inget krav, om du kan spela ett instrument eller sjunger. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Längd: 1 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 30 april
Sena ansökningar behandlas, antagning sker i mån av plats.
Intervju-/informationsdag: 2 maj 2018

Utbildningen fokuserar på att utveckla grundläggande färdigheter inom inspelningsteknik och mixning. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten. Du har även ämnen tillsammans med de andra utbildningarna inom musik som till exempel kör, musikteori, bruksgitarr och brukspiano.

Du får också erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema. Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid. Utbildningen ger dig kunskap om enklare musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering. Målet är att du efter året på Studioteknik grund ska kunna fortsätta på Studioteknik fördjupning.

Kontakt

Bild på Tobias Carlsson

Tobias Carlsson

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Lärare/kursansvarig Studioteknik
Tjänstledig läsåret 2018/2019

0570-385 59

tobias.carlsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 17 april, 2018