Studioteknik grund

Studioteknik grund riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikinspelning och mixning. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten. Det finns inget krav på tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning. Men det är önskvärt att du spelar något instrument eller sjunger.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Längd: 1 år
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april
Ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag mottages, antagning sker i mån av plats.
Intervju-/informationsdag: 2 maj 2018

Utbildningens innehåll

Utbildningen fokuserar på att utveckla grundläggande färdigheter inom inspelningsteknik och mixning. Utöver ljudtekniska ämnen kommer du även att få lektioner tillsammans med övriga deltagare inom musik, som tex musikteori, körsång samt bruksspel i gitarr eller piano. Du får också praktisk erfarenhet av entreprenörskap genom att delta och arrangera musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Alla kurser har linjeöverskridande verksamhet som t ex temadagar, tillvalsämnen eller schemalagda ämnen från de övriga kursernas ämnesutbud. 
Självstudier, friluftsdagar och studiebesök ingår också i ditt ordinarie schema.
Du har tillgång till skolans lokaler även utanför ordinarie skoltid.

Följande ämnen ingår i utbildningen: 

– Grundläggande inspelningsteknik
– Grundläggande mixteknik
– Ljudlaborationer i grupp
– Musiklyssning
– Musikteori
– Körsång
– Musikorienterade tillvalskurser
– Bruksspel gitarr/piano

Antagning

Totalt antas 20 personer till kurserna Studioteknik grund och Studioteknik fördjupning. För att göra en ansökan till Studioteknik grund räcker det med att du har ett stort intresse för musik och ljudteknik. Du behöver inga tidigare erfarenheter.

Det är önskvärt att du spelar ett kompinstrument och har viljan att utveckla din röst. Vi prioriterar utvecklingspotential och din ambition till ett kunskapsutbyte i grupp. Vår ambition är att skapa en dynamisk grupp utifrån olika personligheter med en jämn fördelning av män och kvinnor, etnisk bakgrund och åldersspridning.

Ansökningsförfarande

Alla sökande blir kallade till en intervju-/informationsdag. Under dagen genomförs en gruppövning i sång och rörelse samt ett samtal med lärare på skolan. Du som deltar vid intervju-/informationsdagen prioriteras vid antagningen.

Baserat på din ansökan och ditt deltagande på intervju-/informationsdagen bedömer vi:

  • Ambitions- och motivationsnivå
  • Utvecklingspotential
  • Vilja till social interaktion

Region värmland

Efter utbildningen

Kunskap att göra en enklare musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering. Målet är att du efter året på Studioteknik grund ska kunna fortsätta på Studioteknik fördjupning. Du ska även känna dig mera tryckk och självständig inom ämnet för fortsatt livslångt lärande.

Bild på Tobias Carlsson

Tobias Carlsson

Ämneslärare

Ingesunds folkhögskola

Lärare/kursansvarig Studioteknik

0570-385 59

tobias.carlsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 21 november, 2017