Klarälvdalens folkhögskola

Klarälvdalens folkhögskola är skolan för dig som vill läsa in grundläggande behörigheter för högre studier eller gå en yrkes- eller intresseinriktad utbildning inom turism, natur, självhushållning eller vård.

På folkhögskolan har vi två olika utbildningsvägar; Allmän kurs för dig som vill läsa in grundläggande behörigheter och särskild kurs. 
De särskilda kurserna ger dig en utbildning med bredd och spets som leder till jobb inom besöksnäring, vård, miljöavdelningar inom offentlig verksamhet eller som egenföretagare. Vissa läser vidare efter studierna hos oss. Skolan i Stöllet samt vårt internat ligger vackert belägna precis vid Klarälvens strand. Vi har också dagfolkhögskolor i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

1 januari 2019

Region Värmland är huvudman och ansvarig för fem av Värmlands folkhögskolor:
Ingesunds folkhögskola, Klarälvdalens folkhögskola, Kyrkeruds folkhögskola, Kristinehamns folkhögskola och Molkoms folkhögskola.

Från och med den 1 januari 2019 går nuvarande Region Värmland samman med Landstinget i Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och bildar en ny organisation. För dig som kursdeltagare på någon av skolorna innebär inte den nya organisationen någon skillnad. Verksamheten på folkhögskolorna kommer att bedrivas som vanligt. Den nya organisationen kommer att heta Region Värmland men kommer att få en ny symbol och en ny webbplats.

 

Följ oss på Instagram liten

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 12 december, 2018