Bo på internat

Du har möjlighet att bo på internat på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet. Vi erbjuder rum eller boende i radhus. Här hittar du både studiero och umgänge med kompisar.

Ska du studera på Södra Viken kan vi hjälpa dig att ordna boende i små stugor på området eller på annat sätt i närheten av Kretsloppshuset. På våra skolor i Hagfors och Sunne finns inget internat.

Kostnader läsåret 2016/2017

(Med reservation för ändringar)

Helinackordering

Internatetboendet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka samt mat och fika 5 dagar i veckan.

I detta ingår: Frukost, lunch och middag samt förmiddags- och eftermiddagsfika (Obs: middag serveras ej på fredagar). Kost och logi går inte att dela på.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Litet rum 3 950 kronor/4 veckor
  • Stort rum 4 250 kronor/4 veckor
  • Del i dubbelrum 3 550 kronor/4 veckor

Nya priser ht 2017-vt 2018

  • Litet rum 4140 kronor/ 4 veckor
  • Stort rum 4545 kronor/ 4 veckor

 

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Internatavgift för hund är 200 kronor per fyra veckor och hund. Hund är tillåten endast i hus Abborren, Bävern och Cikadan. I övrigt råder förbud mot husdjur.  Kontakta internatföreståndaren i god tid om du önskar ta med ditt husdjur till internatet.

Rummen

Vi erbjuder boende i 8 radhus med 4 rum i vardera hus. Husen heter Abborren, Bävern, Cikadan, Duvan, Ekorren, Fasanen, Grävlingen och Haren. Det finns även rum i lokalen Älgen. Alla rum är möblerade med säng med madrass, skrivbord, stol, garderob, hylla och tvättfat. Du kan välja på stort eller litet enkelrum samt del i samt dubbelrum.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Varje radhus har ett gemensamt pentry och allrum. I Älgen finns ett kök och ett allrum. I samtliga kök/ pentryn finns porslin och köksutrustning. Toalett- och duschutrymmen är gemensamma.

Kontakt

Bild på Monica Olsson

Monica Olsson

Ekonom

Klarälvdalens folkhögskola

Internatföreståndare

0563-252 06

monica.olsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 2 februari, 2017