Sommarkurser

Klarälvdalens folkhögskola erbjuder sommarkurser. I sommar erbjuder vi två skrivarkurser och en synskadekurs.

Skrivarkurs 1:

Junikursen pågår 20-23 juni och kommer att utgå från planer för det egna skrivandet, men vi ska också göra två utflykter. Dels den traditionsenliga till Rottneros, dels en ”hemlig”. I båda fallen kommer ni att få specialuppgifter. Något författarbesök är inte inbokat ännu, men kanhända dyker det upp någon inspiratör.

Kostnaden för kursen på Klarälvdalens folkhögskola i Sunne i juni är 800:-kr, faktura kommer i efterhand.

Anmälan senast den 6 juni. Utförligt program kommer under vecka 23.

Skrivarkurs 2 – Mårbacka

Under kulturveckan i Sunne genomför Klarälvdalens folkhögskola i samarbete med Mårbackastiftelsen också en skrivarkurs på Mårbacka 8 – 11 augusti. Där hämtar vi främst inspiration från Selma Lagerlöf, den sagolika miljön och hennes författarskap. Inriktningen blir mer styrd till teman, men här finns också utrymme för egna önskemål.

Kostnaden för kursen på Mårbacka i augusti är 1200:-kr, faktura kommer i efterhand.

Anmälan senast 24 juli. Utförligt program kommer under vecka 30.

Kontakt

Bild på Inga-Lill Junedahl

Inga-Lill Junedahl

Ämneslärare

Klarälvdalens folkhögskola

Samhällskunskap, historia, religion, svenska
Kursansvarig Allmän kurs Sunne

0565-153 51

ingalill.junedahl@regionvarmland.se

Synskadekurs:

13 – 17 juni håller Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet sin traditionella sommarkurs i samarbete med Synskadades Riksförbund i Värmland.
Årets tema är Livet i Finnskogarna så en utflykt till Rikkenbergs rökstuga är naturligtvis en programpunkt. En annan utflykt går till Dalby hembygdsgård där det blir guidad visning och information om nordvärmlands historia av bygdeforskaren Thorleif Styffe.
Några andra aktiviteter som sker under veckan är massage, gymnastik, skrömt, skrock och kända personer från Nordvärmland.

Kostnaden för årets kurs är 2000:- inklusive mat och boende. Kursen är fylld. Du som är medlem i SRF och intresserad av att delta i nästa års sommarkurs kan kontakta SRF:s kansli eller Klarälvdalens folkhögskola för mer information.

Sidan uppdaterades den 22 juni, 2016