Kristinehamns folkhögskola KPS

Fritidsledarutbildning, kurser med specialpedagogisk profil och allmänkurs med spel- eller Indienprofil är exempel på kurser du kan läsa på Kristinehamns folkhögskola.

Vårt mål är att du som kursdeltagare växer och utvecklas, att du blir mer intresserad av samhällsfrågor, att du ökar dina kunskaper och färdigheter samt att du tar del av och skapar kultur i olika former. Skolan är centralt belägen i Kristinehamn och erbjuder både närundervisning och flexibla distansstudier. Du som vill har möjlighet att bo på vårt internat, och du som istället pendlar behöver bara promenera sju minuter från resecentrum för att komma fram. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna, syn- och hörselskadade.

1 januari 2019

Region Värmland är huvudman och ansvarig för fem av Värmlands folkhögskolor:
Ingesunds folkhögskola, Klarälvdalens folkhögskola, Kyrkeruds folkhögskola, Kristinehamns folkhögskola och Molkoms folkhögskola.

Från och med den 1 januari 2019 går nuvarande Region Värmland samman med Landstinget i Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och bildar en ny organisation. För dig som kursdeltagare på någon av skolorna innebär inte den nya organisationen någon skillnad. Verksamheten på folkhögskolorna kommer att bedrivas som vanligt. Den nya organisationen kommer att heta Region Värmland men kommer att få en ny symbol och en ny webbplats.

 

Följ oss på Instagram liten

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 9 oktober, 2018