kursdeltagare på folkhögskolan

Collegeåret

Utbildningen riktar sig till dig som vill prova studier på universitetsnivå samtidigt som du har möjlighet att komplettera enstaka gymnasiebehörigheter som är nödvändiga för vidare studier. 

Utbildningsort: Kristinehamn och Karlstad
Längd: 1 år
Start: 20 augusti 2018
Sista ansökningsdag: 15 april 2018

På folkhögskolan studerar du enligt en individuellt framtagen studieplan för att bli grundläggande behörig för högre studier. Collegeåret är ett bra tillfälle att testa och se vad universitetsstudier innebär och om det passar just dig.

Kombinera dina studier

Collegeåret är ett samarbete mellan Karlstads universitet och folkhögskolor i Värmland, däribland Kristinehamns folkhögskola, samt olika vuxenutbildningar. Det är en unik kurs och studiegång som vill vara en bro mellan gymnasiet och universitetet och som kombinerar gymnasiestudier på en folkhögskola med universitetsstudier.

Utbildningens innehåll

Collegeåret består av 40 studieveckor (ett läsår) på halvfart på vardera skola. Du läser måndag-torsdag på Kristinehamns folkhögskola och fredagar på Karlstads universitet. På folkhögskolan kompletterar du eller repeterar de gymnasieämnen som du behöver eller är intresserad av. Ett antal utbildningsplatser på program och kurser vid Karlstads universitet reserveras för dem som fullföljt Collegeåret med godkänt resultat.

Delkurser på universitetet:

  • Akademiskt textarbete (7,5 hp)
  • Vetenskapsteori och retorik (7,5 hp)
  • Vetenskapstraditioner i praktiken (7,5 hp)
  • Självständigt arbete (7,5 hp)

Om högskolestudierna på Karlstads universitets webbplats
Telefon: 054 – 700 10 50 eller 054 -700 17 25.

Kontakt

Bild på Christer Olsson

Christer Olsson

Ämneslärare

Kristinehamns folkhögskola

Svenska, engelska

0550-392 78

christer.olsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 17 december, 2017