Kyrkeruds folkhögskola

På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar. Skolan med internat är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Kyrkeruds folkhögskola startade under hösten 2017 en filial i Säffle. Filialen ligger i samma lokaler som Ungdomens hus och bedriver kurserna Allmän kurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), Etableringskurs och Svenska från dag 1. 

Här kan du se vad som är aktuellt på Kyrkeruds folkhögskola.

Våra lärplattformar

På Kyrkeruds folkhögskola använder vi oss av lärplattformarna It’s learning och Schoolsoft. Klicka på länkarna för att komma direkt dit. 

It’s learning (öppnas i nytt fönster)  

Schoolsoft (öppnas i nytt fönster)

1 januari 2019

Region Värmland är huvudman och ansvarig för fem av Värmlands folkhögskolor:
Ingesunds folkhögskola, Klarälvdalens folkhögskola, Kyrkeruds folkhögskola, Kristinehamns folkhögskola och Molkoms folkhögskola.

Från och med den 1 januari 2019 går nuvarande Region Värmland samman med Landstinget i Värmland, Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och bildar en ny organisation. För dig som kursdeltagare på någon av skolorna innebär inte den nya organisationen någon skillnad. Verksamheten på folkhögskolorna kommer att bedrivas som vanligt. Den nya organisationen kommer att heta Region Värmland men kommer att få en ny symbol och en ny webbplats.

 

Följ oss på Instagram

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 3 december, 2018