Kyrkeruds folkhögskola

 På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar. Skolans stora och välutrustade ateljéer/verkstäder är öppna för kursdeltagarna även under kvällstid och helger. Skolan med internat är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. 

Kyrkeruds folkhögskola är också en certifierad miljöskola. Det innebär ett systematiskt och målmedvetet arbete där alla medarbetare har skyldighet och ansvar att förmedla och medvetandegöra innebörden av långsiktig och hållbar utveckling.

Skolans internat ligger i anslutning till resten av skolans lokaler. 

Välkommen till informationsträff 9 maj – KYRKERUD till SÄFFLE!

ALLA, som önskar få veta mer om vår satsning i Säffle, är välkomna på informationsträff tisdag 9 maj på Ungdomens Hus, Skolgatan 3, i Säffle. Vi har två informationsträffar, kl 11.00 och kl 13.00,  där du kommer att få träffa representanter från Kyrkeruds folkhögskola, både personal och kursdeltagare. 

Kyrkeruds folkhögskola kommer att starta upp verksamhet i Säffle hösten 2017. Vi kommer att finnas i ”Ungdomen Hus” lokaler  och vårt kursutbud kommer bland annat att vara; Allmän kurs, SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs), Etableringskurs och Svenska från dag 1. Läs mer om Allmän kurs på länken nedan.

Läs in behörighet

Hos oss kan du läsa för att bli behörig för högre studier på Allmän kurs med estetisk inriktning. Du är efter Allmän kurs behörig att söka till yrkesutbildningar eller högskola/universitet.

Våra utbildningar

Konstnärligt basår –  Måleri 1 år – förlängd ansökningstid 10 juni
Konstnärligt basår- Bild & Form 1 år – förlängd ansöknigstid 10 juni
Konstnärligt fördjupningsår 1 år – förlängd ansökningstid 10 juni
Allmän kurs 1-3 år 
MålarAkademin 1-2 terminer, distans
Bild och form – terminskurs endast vårtermin
Ullakademin 1-2 terminer, distans
Linneakademin 1-2 terminer, distans
Spinnakademin 1-2 termin, distans
Keramikakademin 1-2 terminer, distans
Gränslåt 1 termin, distans
Sommarkurser 2017 

Följ oss på Instagram

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 25 april, 2017