Kyrkeruds folkhögskola

 På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Den konstnärliga profilen genomsyrar alla skolans utbildningar. Skolans stora och välutrustade ateljéer/verkstäder är öppna för kursdeltagarna även under kvällstid och helger. Skolan med internat är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. 

Kyrkeruds folkhögskola är också en certifierad miljöskola. Det innebär ett systematiskt och målmedvetet arbete där alla medarbetare har skyldighet och ansvar att förmedla och medvetandegöra innebörden av långsiktig och hållbar utveckling.

Skolans internat ligger i anslutning till resten av skolans lokaler. 

Läs mer om Kyrkeruds nyheter och evenemang här!

Kyrkeruds folkhögskola har startat en filial i SÄFFLE på Ungdomens Hus  

Kyrkeruds folkhögskola startade under hösten 2017 en filial i Säffle. Vi finns i ”Ungdomen Hus” lokaler och vårt kursutbud är; Allmän kurs, SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs), Etableringskurs och Svenska från dag 1. Läs mer om Allmän kurs på länken nedan.

Läs in behörighet

Hos oss kan du läsa för att bli behörig för högre studier på Allmän kurs. På Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng, erbjuder vi Allmän kurs med estetisk inriktning och i Säffle Allmän kurs. Du är efter Allmän kurs behörig att söka till yrkesutbildningar eller högskola/universitet.

 

It’s learning (öppnas i nytt fönster)  och Schoolsoft (öppnas i nytt fönster)

På Kyrkeruds folkhögskola använder vi oss av lärplattformarna It’s learning och Schoolsoft. Klicka på rubrikerna för att komma direkt dit. 

Våra utbildningar

Konstnärligt basår –  Måleri 1 år 
Konstnärligt basår- Bild & Form 1 år 
Konstnärligt fördjupningsår 1 år 
Allmän kurs 1-3 år – löpande antagning
Bild och form – terminskurs endast vårtermin

MålarAkademin vt fortsättning, distans
Ullakademin vt fortsättning, distans
Linneakademin vt fortsättning, distans
Spinnakademin vt fortsättning, distans
Keramikakademin vt fortsättning, distans
Sommarkurser 2018 – Kursprogram kommer i Januari 2018

Följ oss på Instagram

 

 

Följ oss på Facebook liten

Sidan uppdaterades den 21 september, 2017