KeramikAkademin

Keramikakademin är en distanskurs för dig som vill jobba vidare med din kreativitet. En distanskurs, 50 %, med tre närträffar per termin – lärarledd handledning. 

Utbildningsort: Distans, Kyrkerud, Årjäng
Kurstid: En eller två terminer
Start: Augusti och januari
Sista anmälningsdag: 15 maj och 15 november

Tiden för närträffarna är vanligtvis fredag till söndag, 14 klocktimmar lärarledd undervisning.

Vårens KeramikAkademi är fulltecknad! Välkommen att söka i höst!

Datum för närträffar våren 2018:

V. 8, 23-25 februari
V. 12, 23-25 mars
V. 18, 4-6 maj

Kursinnehåll

KeramikAkademin ger dig grundkunskaper i tredimensionellt gestaltande i lera. Du får undersöka olika typer av lera, prova byggtekniker som ringling, kavling och drejning. Vi går även igenom grunderna i engob- och glasyrlära samt brännings- och ugnsteknik. Med hjälp av form- och dekorövningar får träna upp din materialkänsla. I undervisningen ingår även formanalys och komposition.

Under kursens gång kommer andra konstnärers verk och sammanhang belysas samtidigt som du får möjlighet och stöd i att hitta ditt eget formspråk och att utveckla din personliga färg- och formkänsla.

Antagningskriterier 

Förkunskap 

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

Observera! Vårterminen (termin två) är fortsättning på höstens kurs (termin ett). För att söka termin två krävs att ha gått första terminen på KeramikAkademin eller ha motsvarande färdigheter. Har du gått termin ett har du förtur till termin två.

Antagning och urval 

För att din ansökan ska behandlas krävs att den: 

  • är inskickad i tid. 
  • innehåller personbevis och personligt brev 

 I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet. 

Om Ansökan via webben

OBS: din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mail där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan (för länk: se automatiskt mailsvar som skickades när ansökningen gjordes).

Går du termin 1 och ska fortsätta på termin 2 på samma kurs behöver du inte bifoga personligt brev och personbevis, utan skriver i kommentarsfältet nedanför: ”Går termin 1”.

Sidan uppdaterades den 28 november, 2017