MålarAkademin

MålarAkademin är en distanskurs för dig som vill jobba vidare med din kreativitet. En distanskurs, 50 %, med tre närträffar per termin – lärarledd handledning.

Utbildningsort: Distans, Kyrkerud, Årjäng
Kurstid: En eller två terminer
Start: Augusti och januari
Sista anmälningsdag: 15 maj och 15 november

Tiden för närträffarna är vanligtvis fredag till söndag, 14 klocktimmar lärarledd undervisning. 

Datum närträffar hösten 2017:

 v. 37 15-17 september

 v. 42 20-22 oktober
 
 v. 48 1-3 december

Studiemedelsberättigad 

Ja 

Språk 

Svenska 

Antagningskriterier 

Förkunskap 

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

För att söka termin två krävs att ha gått första terminen på Målarakademin, 

eller ha motsvarande färdigheter. 

 

Antagning och urval 

För att din ansökan ska behandlas krävs att den: 

  • är inskickad i tid. 
  • innehåller personbevis och personligt brev 

 I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet. 

 

Innehåll

Målarakademin ger dig grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande. Du får prova på olika material och tekniker, bland annat olika sorters kol, blyerts och tusch. 

Vi går igenom grunderna i akryl och olja samt ett flertal tillhörande medium och underlag. I undervisningen ingår även modellstudier, bildanalys, färglära och komposition. Under kursens gång kommer andra konstnärers verk och sammanhang belysas samtidigt som du får möjlighet och stöd i att hitta ditt eget bildspråk och att utveckla din egen färg- och formkänsla. 

 

Kursmål 

Kursens mål är att ge deltagarna grundläggande erfarenheter om konstnärliga processer, teknik, materialkännedom och konstorientering, samt att bidra till goda förutsättningar till fortsatt utveckling i konstnärligt skapande. 

 

Undervisningsformer 

Gemensamma genomgångar av material och tekniker på närträffarna. Muntliga genomgångar i grupp för att ge och få reflexioner på den egna processen. Eget arbete under handledning. Distansarbete med uppgifter på ett gemensamt tema eller område. Distanshandledning via Itslearning och möjlighet till diskussion och feedback från lärare och kurskamrater. 

 

Krav för fullständigt intyg 

Genomförande och redovisning av obligatoriska kursmoment.  

 

Kursutvärdering 

Kursutvärdering sker fortlöpande under året.  

 

Kursavgift, kursmaterial och kurslitteratur 

Kursen har ingen fast avgift utan deltagarna betalar själva för det material de använder. Material finns att köpa på skolan, för arbete på närträffarna och för distansarbetet. 

 

För information kontakta Marie Levin.

Kontakt

Bild på Marie Levin

Marie Levin

Ämneslärare

Kyrkeruds folkhögskola

marie.levin@regionvarmland.se

 

Sidan uppdaterades den 10 april, 2017