Skulptur – terminskurs

Skulptur – terminskurs vänder sig till dig som vill utvecklas konstnärligt. På Kyrkeruds folkhögskola, konstskolan i Värmland, kan du träffa människor med samma intresse för konst och skapande.

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Längd: En termin
Start: Augusti 2018
Sista ansökningsdag: Förlängd ansökningstid

Undervisningen på Skulptur – terminskurs tar sin utgångspunkt i olika material och tekniker inom det breda ämnesområdet skulptur. Vi utforskar olika gjut- och formtagningstekniker, arbetar med klassiska material som gips, lera, glas, textil, metall och betong men även mer nyutvecklade material som silicon, alginat, polyuretan och acrystal. Landart, modell och porträttstudier är också ämnen som ingår.

Innehållet kan delvis förändras enligt gruppens önskemål och behov. Terminen avslutas med en tvåveckors-period med eget projektarbete där man kan fördjupa sig i kursens utbud men där det även ges möjlighet att utforska det mer utvidgade skulpturbegreppet. Det kan handla om till exempel ljud- och ljuskonst, performance, installationer,  platsspecifika verk och konsten i det offentliga rummet. Projektperioden mynnar ut i en utställning i skolans lokaler eller annan överenskommen plats.

Återkommande på skolans gemensamma schema finns kroki och föreläsningar i kultur- och samhällsorientering.

Vi åker på studiebesök och gör studieresor där vi bland annat besöker ateljéer, verkstäder, gallerier, konsthallar och museer.

Kontakt

E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Telefon: 0573 – 133 40

Sidan uppdaterades den 16 april, 2018