Bo på internat

Molkoms folkhögskola erbjuder dig som kursdeltagare i Molkom internatboende, vilket innebär att du bor på skolan under tiden du studerar. På internatet blandas människor med skiftande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till viktig personlig utveckling och gemenskap.

Kostnader läsåret 2017/2018

Inackordering

Inackorderingspaketet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka och mat 5 dagar/ vecka. Där ingår frukost, lunch och middag måndag till torsdag samt frukost och lunch fredagar.

Boendekostnad (Kostnaden inkluderar obligatorisk kost)

  • Enkelrum: 4 475 – 4 880 kr/4 veckor
  • Enkelrum med dusch och toalett: 5080 kr/4 veckor [Obs! Endast ett fåtal rum]För sommarkurser gäller speciella priser.

Vi debiterar halv hyra under jullovet. Ingen matkostnad debiteras för höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Vid frånvaro mer än fem (5) studiedagar i följd medges avdrag för kost på inackorderingsavgiften. Vid borttappad rumsnyckel tas en avgift ut på 250 kr. Om du vill säga upp din internatplats måste detta göras 30 dagar i förväg (se hyreskontrakt). Du är ekonomiskt ansvarig för skador du orsakar som gör reparationer nödvändiga. Om något går sönder ska du anmäla detta omedelbart till vaktmästare eller husmor. Om du vill byta rum tas en avgift ut på 350 kronor. En avgift på 400 kronor tas även ut vid upplåsning av rum efter kl. 17.00 och på helgdagar.

Rummen

På Molkoms folkhögskola finns internatbostäderna Gamla, Lugnet, Nordan, Ventilerna, Västan och Östan. Husen ligger i omedelbar anslutning till skolan. Internatet har sammanlagt 64 rum. Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns i så gott som alla rum; gemensamma dusch- och toalettutrymmen finns i korridoren.

Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast, handdukar och eget husgeråd och andra textilier som du vill ha i ditt rum.

Rumsfördelning

Rumsfördelning görs c:a en vecka innan kursstart och vi försöker att tillmötesgå dina önskemål i så stor utsträckning som möjligt. OBS! Ingen bostadsgaranti. Om rumsantalet understiger antalet bostadssökande tillämpas dubbelrumsplacering vid läsårets inledning.

Region Värmland

Försäkringar

Olycksfallsförsäkring är tecknad för dig som studerar på skolan. Som Inackorderad deltagare är du olycksfallsförsäkrad under skoltid samt under färd till och från verksamheten. 
I början på höstterminen får du ett försäkringsbesked. När du bor på internatet behöver du komplettera med egen hemförsäkring. Observera att eget lösöre på elevhemmen inte täcks av skolans försäkring. Kontrollera med din egen hemförsäkring vad som gäller.

Gemensamma utrymmen

På varje internat finns vardagsrum med TV, kök/pentry med spis, kyl/frys, mikro, vattenkokare/kaffebryggare. Köket är avsett för enklare matlagning. På samtliga elevhem ingår trådlös uppkoppling till internet. Telefon för inkommande samtal finns. Tvättmaskiner, torktumlare och/eller andra torkmöjligheter finns vid några av internaten. Bastu finns på Nordans internat.

Elevhemmen disponeras av dig som deltagare under kurstiden och kortare lov. Under jullovet betalas ingen hyra och rummen får inte brukas.

Du som pendlar har också tillgång till lunchrum på elevhemmet Lugnet. Där finns spis, mikrovågsugn och kylskåp. Detta lunchrum är det enda ställe där medhavd mat får förekomma. Du har också möjlighet att på kvällstid använda dig av skolans lokaler och utrustning, till exempel bibliotek, datasal och gymnastiksal.

Region Värmland

Matsalen

[Dessa priser gäller endast för dig som kursdeltagare på Molkoms folkhögskola, ny prislista kommer HT 2017]

Lunch endast skoldagar: 1200 kr / 4 veckor


Enstaka mål   

Frukost: 30 kronor
Lunch: 60 kronor
Middag: 60 kronor
Eftermiddagskaffe med bröd: 20 kronor
Eftermiddagskaffe utan bröd: 10 kronor

Du som betalar avgift för mat har rätt till kreditering av avgiften för lov, praktikperioder, studieresor (längre än en dag) och annan sammanhängande frånvaro som överstiger en vecka. Matersättning utgår inte vid andra tillfällen än ovan angivna.

Regler för internatboende

Regler för internatboende vid Molkoms folkhögskola (öppnas i nytt fönster) (pdf, 102 kB)

Kontakt

Bild på Siri Nilsson

Siri Nilsson

Internatföreståndare

Molkoms folkhögskola

070-380 32 31

siri.nilsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 27 januari, 2017