Animation NPF

Animation NPF vänder sig till dig med NPF-diagnos (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) som vill lära dig grunderna i att animera film och samtidigt förbereda dig för ett framtida yrkes- och vuxenliv.

På Animation NPF får du under två år lära dig grunderna i att animera film. Animation NPF är främst en praktisk utbildning men innehåller även teoretisk undervisning. Du arbetar tillsammans med andra som tycker om att teckna, animera och skapa berättelser.

Det är en förutsättning att du bor på skolans internat under kursen, eftersom den har ett helhetsperspektiv när det gäller studier, boende och fritid. Du bor i enkelrum på ett av skolans elevhem med övriga kursdeltagare på Animation NPF. De flesta rum på elevhemmet har egen toalett och dusch.

Animationsdelen är tre dagar i veckan. Du arbetar i projektform och en handledare delar ut uppgifter som skall lösas både individuellt och i mindre grupper.

De övriga två dagarna under veckan fokuserar på grundläggande kunskaper och färdigheter för att klara ett framtida yrkes- och privatliv. Fokus ligger på att utveckla dina individuella styrkor och intressen för att nå dina personliga mål.

Förutom undervisande lärare finns ytterligare en personal med år ett under skoldagarna som pedagogiskt stöd. Resurspersonal jobbar även under en eftermiddag i veckan.

Kontakt

Bild på Camilla Mörner

Camilla Mörner

Kursansvarig Animation NPF

Molkoms folkhögskola

Animation NPF

0553-10004

camilla.morner@regionvarmland.se

Bild på Thomas Boy

Thomas Boy

Kursansvarig Animation NPF

Molkoms folkhögskola

Animation NPF, SMF

070-31 31 645

thomas.boy@regionvarmland.se

 

Sidan uppdaterades den 15 februari, 2018