Ungdomar målar graffiti

Ung kultur

Region Värmland gör flera arrangemang och projekt som vänder sig till barn och unga. Här hittar du information som rör dig som är ung och kulturintresserad.

Bland annat kan du få tips och råd om du vill delta i en UKM-festival. Ung kultur möts (UKM) är en ideell förening som skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. En viktig del av dessa festivaler är också möjligheten att delta i workshops och vidga sitt kontaktnät.

Under året arrangerar vi eller är med och stöttar även andra evenemang som vänder sig till dig som är ung. Det kan handla om utställningar, filmfestivaler, danstävlingar eller workshops. 

Varje sommar arrangerar vi Drömsommarjobbet. Där får du chansen att prova på hur det är att arbeta med kultur. Du sommarjobbar under fyra veckor tillsammans med andra kulturintresserade ungdomar med det område som intresserar dig mest – film, slöjd, dans eller arrangörskap. 

Är du själv driven och har mycket idéer kan vi stötta dig på flera sätt. Du kan söka kulturbidrag och ekonomiskt stöd till din projektidé. Du kan även ta kontakt med någon av oss personligen så kan vi hjälpa dig vidare. 

 

Sidan uppdaterades den 16 januari, 2018