Workshops 22 november

Presentationer av workshops kommer att ske i form av ett mässtorg i orkestersalen på Spinneriet. Orkestersalen kommer att vara öppen mellan kl 09.00 och 10.15

Följande workshops är anpassade för åk 4 – 9

Workshop i samband med föreställningen ”Ett ord är ett ord”

Våra duktiga och erfarna dramapedagoger erbjuder dramapass i anslutning till föreställningen Ett ord är ett ord. Barnen får tillsammans med pedagogerna göra övningar, med avstamp i föreställningen, som främjar fantasin, lusten till ord och till läsning. Vi vill tillsammans med barnen fördjupa teaterupplevelsen och stimulera skaparlusten.

Kontakt
KarinWestholm
karin@pero.se 
Sveavägen 114, 113 50 Stockholm
0709-74 97 32


 Figurteaterkompaniet

Att göra film och animationsfilm med Ipad i förskola och skola.

Vi gör en film tillsammans med en Ipad som kamera. Vi skriver filmmanus,skapar karaktärer i papper eller lera. Men vi kan också vara själva skådespelare! Hur arbetar en filmteam? Hur gör vi en skräck, drama eller kärleksfilm?

Kontakt
Hugo Catolino
hugo.catolino@hotmail.com
Långbanskolan,Långban, 68292 Filipstad
076-7042703


Animerad film Workshop i leranimation eller cut out teknik.

Att jobba med animerad film i skolan är inspirerande och enkelt. Arbetet kan anpassas till elever på olika nivåer från förskoleklass till årskurs 9 och gymnasiet. Eleverna kan sen använda tekniken i eget filmberättande, redovisningar mm. Jag har med sig all teknisk utrustning när jag kommer till skolan, det vill säga ipad och ”animationslådor”. Många skolor har efter mitt besök tillverkat egna enkla lådor för animation.

Kontakt
Pia Holmquist
figurteater@telia.com
Långban, Långbans skola , 68292 Filipstad
0702-785168


Ismael Ataria

Att skriva med hjärtat!

En poetisk workshop med Ismael Ataria
Ismael Ataria är prisbelönt poet, författare och artist från Värmland. Han har gjort hundratals framträdande över hela landet. Han pratar i radio och gett ut flera böcker och skivor.

Tillsammans med Ismael Ataria ska vi glänta på skrivandet och fantasins fantastiska dörr. Ismael kommer ge sina bästa tips i skrivande, hur man kommer igång, fortsätter och blir bättre.

Kontakt
Anders Brokvist
ataria@etna.nu
Lärarevägen 2, 68333 Hagfors
070-3008920


Tove och Linn

DansLabb

Danskonstnärerna Tove Klang och Linn Eriksson experimenterar och testar olika sätt att skapa och koreografera dans tillsammans med deltagarna.

DansLabb är en workshop sammankopplad med föreställningen totalKAOS.

Kontakt
Tove Klang
tove.klang@live.se
Hagagatan 3, 652 20 Karlstad
076-8462278


Wermland Opera

Brahms på Cykel

Kan man spela på skrot?

Kontakt
Fredrik Sjöstedt
fredrik.sjostedt@wermlandopera.com
Älvgatan 49, 652 30 Karlstad
073-1547274


Unga Västanå/Västanå

Teater Drama, teater och berättande

Vi skräddarsyr skapande skola-projekt efter den aktuella skolans önskemål. På denna workshop kommer ni få smakprov på olika former av projekt som vi erbjuder.

Drama, teaterimprovisation och berättande är byggstenar i våra skapande skola-projekt, genom att exempelvis skapa en scenisk föreställning utifrån elevernas egna berättelser, prova på maskteknik, dans (t ex halling, schottis, slängpolska) och akrobatik. Eller varför inte arbeta lite djupare med någon av Selma Lagerlöfs berättelser?

Kontakt
Linnea Benneberg
linnea@vastanateater.se
Sundgatan 13, 686 33 Sunne
0707-357121


Kunskapsteatern

Drama och Presentationsteknik

Genom lekfulla dramaövningar anpassade efter målgruppens ålder, jobbar vi med att förmedla med hjälp av kroppsspråk, röst och att ”våga” inför andra. Teori och tips på hur man får sin publik att lyssna varvas sedan med praktiska övningar.

Kontakt
Mattias Walan
info@kunskapsteatern.se
c/o Fält, Ullmyrsgatan 7, 654 69 Karlstad
073-0482831


Duo Danzeros Cirkus & Teater

Cirkus – mer än hästar och sågspån!

På en cirkusworkshop arbetar vi, förutom med kroppen och olika cirkusdiscipliner, även med mod, tillit, samarbete, problemlösning, matte, teknik, respekt och inte minst tålamod.
Cirkusskolan kan givetvis anpassas efter ålder och antal elever, tid och längd (antal tillfällen/dagar).
Den kan göras som prova-på eller med ett mål, en avslutande föreställning, för publik…
I klassrum eller i gymnastiksal.
Cirkus är för alla!

Kontakt
HansNordström
info@duodanzeros.com
Yttersvängen 9, 65468 Karlstad
070-290 39 80


Rackstadmuseet

Lera för framtiden!

Vad vill unga av idag berätta och bevara för kommande generationer? Vad ägnar vi vår fritid åt? Vilka tankar om fred och frihet finns. Vad är värt att leva för? Vi vill att elever i Värmland får uttrycka sig och sina synpunkter genom att skapa figurer i lera med inspiration från Terrakottaarmen. Figurerna ska ge en bild av vår samtid, vad eleven tycker är viktigt just nu. Lerfigurerna kommer att brännas och bevaras. De kommer att ställas ut på Rackstad Museet och ev runt omkring i Värmland.

Kontakt
Monika Jansson
monika@rackstadmuseet.se
Kungsvägen 11, 671 41 Arvika
070-212 44 22


Värmland Classical Players

Musiksaga

Musiksaga 1: Följ med flickan Lia från Vivaldis barnhem i Venedig. En berättelse om Vivaldi och barnhemmet, och 1600-talet, till Vivaldis 4 årstider spelat av Värmland Classical players. Där åhörarna även medverkar genom att med hjälp av olika rekvisita illustrera de olika årstiderna.

Musiksaga 2: En berättelse om Bach, Mozart, Beethoven och Haydn, 1700-talet, stråkkvartettens instrument och historiska klarinetter till Mozarts Eine Kleine Nachtmusik, hans klarinettkvintett mm

Kontakt
Anna Åkerlind
anna.aakerlind@gmail.com
Ottebols Gård Hagen, 67191 Arvika
073-0784412

 


Titans tornado

Att skapa en monsterscen

Skräckfilmsregissören Ola Paulakoski presenterar hur man kan använda rekvisita och monster delar i skolan. Skapa illusion av en helhet.

Kontakt
Ola Paulakoski
paulakoski@gmail.com
Jakthornsgatan 96, 65532 Karlstad


Framtidsfrön

Skapa en bok

FramtidsFrön och Värmlands bokfestival låter er klass vara med och skapa en helt egen bok som trycks upp med proffshjälp av ett bokförlag och tryckeri. Klassen får sedan presentera och sälja boken på Värmlands Bokfestival 2019. Vilken typ av bok det blir är helt upp till klassen; bilderbok, noveller, kokbok eller kanske fotobok. Låt fantasin och kreativiteten flöda!

Kontakt
Framtidsfrön
Ida Nilsson
ida.nilsson@framtidsfron.se
Lagergrens gata 2, 652 14 Karlstad
076-1608710

Sidan uppdaterades den 5 november, 2018